Életmódod lenyomata a gyermekeden
Címlap / Szépség-Egészség / Életmódod lenyomata a gyermekeden

Dr. Csábi Bettina

Életmódod lenyomata a gyermekeden

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Pár csupasz statisztikai adat, ha úgy gondolod, nem számít az életmódod a teherbeesés szempontjából. Az ASRM kutatásai szerint a kor, a dohányzás, betegségek, illetve a túlsúly, és a kóros soványság mind befolyásolhatják a termékenységet. Tehát célszerű már a babatervezés előtt átváltani egészséges életmódra.  

A meddőségek 12%-át a nem megfelelő testösszetétel okozza. Túl sok zsírszövet túl sok ösztrogént termel, amire a test úgy reagál, hogy lecsökkenti a teherbeesés esélyét. A nagyon kevés zsírszövet eredményeként nagyon kevés ösztrogén termelődik, ami zavart okozhat a ciklusban, ergo be kell állítani egy egészséges testsúlyt lehetőleg minél előbb.

Csóti-Kovács Anikó tőlünk ment férjhez, szült babát és most kisbabával is hozzánk tartozik.

„..nagyon hamar várandós lettem köszönhető az állandó sportnak, és ezáltal egészségesebb életmódnak! Majd mikor kiderült, hogy babát várunk, követtem az instrukcióid és úgy mozogtam, ahogy mondtad! Nyugtató volt a tudat, hogy bármi kérdésem van, hozzád mindig fordulhattam és rögtön válaszoltál is szakszerűen, tanácsokat adtál és nem sablon szövegeket, hanem személyre szabottan figyeltél, legyen az táplálkozással kapcsolatos vagy mozgással! Egész kismama létem alatt a mozgás fontos volt, sosem hagytam el magam és amiket jóváhagytál gyakorlatokat mindig végeztem is és mellette rengeteget gyorsgyalogoltam! Közben pedig mindig néztem, hogy már milyen sokan vannak a Bajnokok edzésén :) Biztos vagyok benne, hogy az állandó mozgásnak köszönhető, hogy könnyen vettem az akadályokat a kismamaság alatt, szülés előtt három héttel pedig még dolgoztam! A szülés előtti napon pedig annyit gyalogoltam, hogy még most is sok lenne, de jól esett :)

A szülés is könnyedén ment, azt mondhatom, így minden kismamának azt javaslom, mozogjon, hiszem, hogy az segített!”

Kisbabával éjszakázás, különben is a gyerek a fontos, úgysem leszel olyan, mint szülés előtt…Kinek a véleménye számít?


„Megszületett Enikő és egy-két hét után kezdtem megőrülni, hogy nem mozoghatok! Majd amikor ilyeneket hallottam, hogy jó lenne hónapokig még nem mozogni, mert nem regenerálódni kell a szervezetnek stb... na mondom kész... már annyira hiányzott a mozgás, az edzésed, hogy alig vártam, hogy kezdhessem! Abban fáradtam el itthon, hogy nem mozogtam igazán, nem mozgattam át minden testrészem, mint ahogy minden egyes Bajnokok edzésén, úgy hogy utána érezzük két napig :)

Majd Enikő két és fél hónapos volt, mikor újra kezdtem edzeni veled a Bajnokok edzésén! Sokan kétkedve mondták, hogy korán lesz ez még,nem jó a szervezetnek, el fogsz fáradni, nem fogod bírni... de megőrültem már, hogy nem mozgok!”


Érezted már azt, hogy megtaláltad a helyed a világban? Hogy minden kerek? Te hogyan akarsz élni? Érzed ezt a vitalitást, ezt a szenvedélyt, energiát, ami még a kisbabás anyukáinkból is sugárzik?

Kovácsné Poros Heni már visszanyerte lánykori alakját, futóversenyen indult fél éves edzésmúlttal a háta mögött, az egész családot megfertőzte a szenvedélyével „Mostanában már kapom, hogy nem kell fogynom többet 4 gyerek mellett ez már nagyon jó, úgysem leszek olyan, mint a gyerekek előtt.” És mi a véleménye erről egy másik bajnokomnak, „igaza van. Nem leszel olyan, mint a gyerekek előtt. Mert a gyerekek előtt sokkal több időd volt, így még nagyobb szuperhős vagy, hogy gyerekek mellett jobban fogsz kinézni, mint előtte. Ő meg soha nem lesz olyan, mint te.” /Gyarmati Anna/.

Igen, az átlag így gondolkodik. Érzed a kontrasztot az átlaganyukák és közöttük? Te hová akarod predesztinálni magadat? Csak annak a véleménye számít, aki érdekelt közvetlenül a Te sikeredben. Az irigy, vagy esetlegesen jó szándékú emberek, akik nem gondolnak bele, csak felületesen a dolgokba, soha nem azt fogják mondani, amit Te akarsz hallani, amivel támogatnának téged. Még a végén rávilágítasz a saját lustaságukra!

És mit nyersz az alakodon, egészségeden felül?

„Rákészültem lelkileg, hogy az első edzések után alig lesz erőm este a gyerekhez, meg ugye akkor még sűrű éjszakai kelések, etetés... de épp ellenkezőleg, olyan energiát adott minden egyes edzésed, ami nem csak fizikailag, de lelkileg is rengeteget segített! Sokkal összeszedettebb voltam, kiegyensúlyozottabb! Edzések után szinte újult energiával és kipihenten tudtam foglalkozni a gyermekemmel! Szerintem sok anyának is egy kiadós edzés kellene, akik szülés utáni depresszióba esnek, biztos helyrerázódnának”.

 
 
Igen, ismét statisztika. Napi 20 perc mozgásra van szüksége mindenkinek ahhoz, hogy lelkileg is stabil legyen, mint egy korábbi anyagomban már hivatkoztam rá.

És a baba utánozva tanul…

„Enikő imádja, mikor itthon végzek gyakorlatokat, fekvőtámasz, guggolás, hasazás, őt is be szoktam vonni, Biztos őt is a sportos életmódra fogjuk nevelni. Ehhez az kellett számomra, hogy megtaláljam azt a fajta edzést, amit szívesen csinálok és nem kényszer, nem nyűg az edzés.„
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7547 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x