HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-06-23
Címlap / Szépség-Egészség / Töltve minden jóval

Töltve minden jóval

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-06-23

Az ókor óta csak alázatos szókkal közelíthettek a városiakhoz, akárcsak a vadnyugaton, ahol még a marhákkal foglalkozó cowboyok is többre tartották magukat a "birkatermelőknél". Miért csodálkoznánk hát azon, hogy az ily kevéssé népszerű foglalkozás után elnevezett növény sem vívott ki magának több tiszteletet. 

 

A pásztorokat mindig lenézték. Az ókor óta csak alázatos szókkal közelíthettek a városiakhoz, akárcsak a vadnyugaton, ahol még a marhákkal foglalkozó cowboyok is többre tartották magukat a „birkatermelőknél”. Miért csodálkoznánk hát azon, hogy az ily kevéssé népszerű foglalkozás után elnevezett növény sem vívott ki magának több tiszteletet.

Több mint 300évvel ezelőtt Nicholas Culpeper így írt: „Kevés növény tudhat jobb tulajdonságokat a magáénak, mint éppen ez, mégis fájó szívvel el kell vetnem.” És még a közelmúltban is, az 1988-as angol tudományos gyógynövény ismertető, is legfeljebb fájlalhatta, mennyire kevés vizsgálat irányult a növény gyógyhatásainak felkutatására. Egyes hivatalok álláspontja szerint a növény - gyógyászatilag kedvező tulajdonságok híján – senkit nem érdekel. Ugyanakkor a csekély számú vizsgálatból mégis igen érdekes lehetőséges sejlenek fel a növénnyel kapcsolatosan, vérzések kezelésében, és a szülés megindításában.

Az ókori görög és római orvosok a pásztortáskát hashajtóként javasolták. Széles körű alkalmazást egészen a XVI. Századig nem ért el, ám ekkor egy olasz orvos vérzések – elsősorban a vizeletben megjelenő vér – elállítására kezdte alkalmazni. A növényt más orvosok is átvették, de a többség továbbra, is mint haszontalant elutasította.

Az első telepesek a pásztortáskát Észak-Amerikába is magukkal vitték, ahol pillanatok alatt gyomnövénnyé vált. A népi gyógyászok vérzéscsillapításra használták ugyan, az orvosok azonban itt is értéktelennek tekinteték.
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[4594]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


titkosrandi fej

éves
 
fotó
Tagok: Túl az 1 millión, Fotóval: 331.689


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
/img/hirdetes/krisna_v_2017_07_21.gif
 
/img/hirdetes/egeszsegvar.gif
 
/img/hirdetes/banner_300x250.gif
 


 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot


x