Hányféle mozgásformától lehetsz fitt?
Címlap / Szépség-Egészség / Hányféle mozgásformától lehetsz fitt?

Hányféle mozgásformától lehetsz fitt?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Idén 2008. nov. 22-e volt az év legfittebb napja. Aki nem hallott volna még róla, ekkor került megrendezésre ismét, az immáron harmadik éve a TeleSport-Spar Fittaréna által szponzorált az év legfittebb napja. 4 terem, 40 előadó, 4000 fitt sportoló. Teltházas rendezvény volt, hazánk legnagyobb fitnesz-aerobik rendezvénye, ahol a legismertebb prezenterek előadásában a legnépszerűbb és legújabb mozgástrendeket ismerhetted meg. 

Magyarország legnevesebb előadói mellett, számos külföldivel is találkozhattunk. Válogathattunk a legkülönbözőbb stílusú aerobic fajtákból, táncórákból, spinningelhettünk, és a Body and Mind teremben pedig ellazulhattunk. Azonban, sajnos idén még nem voltunk teljesen megelégedve! Túl sok ember volt, túl kis termekben és kevés eszközökkel.

Azért mentünk, hogy a lehető legtöbb mozgásformát kipróbáljunk. Jógázó sporttársaimmal arra lettünk figyelmesek, és így szomorú következtetéseket is vonván le a rendezvényről, hogy egyes órákra, miket feltétlen ki szerettünk volna próbálni, az előadóját is megismerni, sajnos a terem szűkössége miatt nem jutottunk oda be. Ezért, kívülről, egy kis résnyi ablakból, ha odafértünk, követhettük figyelemmel az óra menetét. Kértük, hogy nagyítsák meg a termeket, néhány ajtó kinyitásával, hogy min, többen is beférhessünk. Hamar, a kedves és segítőkész rendezők telefonáltak nyomban a főszervezőnek, ki ötletünket sajnos visszautasította. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy nagyon sok érdeklődő volt és nagyon nagy az igény erre a fergetges ötletre, projektre, rendezvényre!

HarmoNet tipp: Az év legfittebb napja - FittAréna holnap! Kik nyertek belépőt a fergetes programra? >>

Milyen újfajta mozgástrendekkel ismerkedhettünk meg?

Napjainkra jellemző sportirányvonalak középpontjába erős, kiemelkedő szerepet kapnak a lazító, stresszoldó, egyfajta testet és lelket megnyugtató methódusok. Hiszen egyre nagyobb szükség is van ezekre a hétköznapi embereknek. Szükségük van egy a hétköznapok megszokott kerékvágásából kikapcsoló mozgásformákra, ahol a mozgás mellett még lelkileg is feltöltődhessenek. Valamint, fontos megemlíteni a gerinccel foglalkozó órákat is, hiszen tudjuk, hogy gerincünk egészsége szorosan összefügg mindennapi élettevékenységünkkel, szokásainkkal és lelki állapotunkkal. Egyes aerobic és táncos előadó próbálta becsempészni órájába a latin stílust. Egyre jobban előtérbe kerülnek a könnyed, laza, folyó, érzéki mozdulatok.  Mintegy csábító, szerelemre sarkalló tánc.
 
Volt, ki az aerobic órájába becsempészett némi jóga jellegű lazító gyakorlatokat, jógikus elemeket szőttek össze a pilates gyakorlataival. Nagy hangsúlyt fektettekk a gerinc melletti izmok megdolgozására, úgynevezett gerinctréninggel. Valamint voltak a hagyományos jóga órák.



Te melyik stílust választottad, vagy választottad volna?

Mindenki saját ízlése és igénye szerint választhatott. Nem vagyunk egyformák, hiszen van ki egy kiadós tekerés, egy ugri bugri Kangoon, egy érzéki táncon, avagy testformáló aerobic órán valamint egy testét kihívások elé állító jóga órán vezeti le feszültségét. A lényeg az, hogy mindenki pozitív élményekkel, elégedetten távozzon az effajta rendezvényekről. Annak tudatában, hogy sok–sok plusszt kapott, megérte idejét a mozgásnak, az egészségének szentelnie.

HarmoNet tipp: Napi sport mellett karrier? - Fitten a munkahelyen >>

Következő hasonló jellegű sportrendezvény a Dec. 13–14–én megrendezésre kerülő Fitness – Termek hétvégéje. Megéri Neked is csatlakoznod, ezért már most jegyezd is elő naptáradba ezt a napot.

Zsemlye Zsanette
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5293 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x