60 perc extra
Címlap / Szépség-Egészség / 60 perc extra

60 perc extra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A 2010 őszi óraátállítás ideje: október 30-ról 31-re virradóra, amikor is 1 órával visszaállítjuk az időt, 1 órával korábbra állítjuk az óráinkat. Vagyis úgymond egy órát nyerünk. Ha tényleg nyernél egy órát (nem az arany karórára gondolok...), te mire használnád fel? 

A fél világ mindig arra panaszkodik, hogy nincs ideje. Most itt a lehetőség, az óraátállításkor kapunk egy plusz órát. Tehát ha ugyanakkor kelsz fel reggel, mint óraállítás előtt, akkor megnyílik számodra az extra 60 perc lehetősége.

Töredelmesen bevallom, hogy egy munkanap hajnalán jó eséllyel inkább aludnék még egy kicsit.
Lehetséges volna hatékonyabban is felhasználni ezt a plusz időt? Bizonyára mindenkinek van valami olyan dolog az életében, amit rendszeresen halogat. Tologatsz-e magad előtt feladatokat azzal a felkiáltással, hogy “majd holnap”, “majd jövő héten”, “majd jövőre”, “majd ha végre lesz egy kis időm”? Használd ki ezt a plusz órát ennek az elvégzésére!

Például:
  • Fordítsd magadra! Beülhetnél végre egy kád forró vízbe ellazulni, ahogy már régóta vágysz rá
  • Átrendezheted a téli és nyári ruhatárad a szekrényben
  • Megírhatod a rég halogatott leveleidet
  • Szervezz találkozót rég nem látott barátaiddal
  • Töltsd az időt meghitten a kedveseddel, a gyermekeiddel


Számolj le az időrabló szokásokkal!

Egy kicsit másképp kérdezek. Mi az, amit megváltozatnál a szokásaidban, amivel nyerhetnél egy órát a magad számára? Mik az időrablók az életedben?
Nem olyan gyakori az óraátállítás, mint ahányszor szükségünk lenne egy plusz órácskára az életünkben. Ezért itt van pár tipp arra az esetre, ha te magad szeretnéd megteremteni azokat a plusz perceket egy adott napon.

Kelj fel 10 perccel előbb
  • Feküdj le 10 perccel később
  • Használd kevesebbet a közösségi oldalakat! (Ez már önmagában is jelenthet plusz egy órát egy nap, ha rendszeresen töltöd itt az idődet. De vegyünk most el csak 10 percet ebből az időből)
  • Nézz rá kevesebbszer az üzeneteidre! (Mert úgyis ott ragadsz, hiába mondod “csak ezt olvasom el”)
  • Csak azzal beszélj telefonon, akivel muszáj. Vele is csak röviden. Vagy kapcsold ki egy napra.
  • Készítsd listát reggel, hogy aznap mit szeretnél elvégezni és milyen sorrendben. Az erre fordított idő többszörösen megtérül napközben, ha tartod magad a tervedhez

És egy kis plusz segítség. Ha mérni szeretnéd az eltelt időt, itt egy ingyenes program a számodra: http://home.hu.inter.net/~prochess/lovass/idozito.zip

Tamás Krisztina (Tara)

Kép: piqs.de: Coniaric - Taschenuhr
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3840 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x