Szextípusok - archetípusok a nemiségben
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / Szextípusok - archetípusok a nemiségben

Szextípusok - archetípusok a nemiségben

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-12-02

Életünk egyik legalapvetőbb eleme a nemiség. A legfontosabb összekapcsolódási pont, egy katarzis lehetőség, ahol a te, és én összeforr.  

A szeretkezés, mint a lelkek összekapcsolódása
A szexualitás azért remek dolog, mert általa kinyilváníthatjuk, meg-, és kiélhetjük, sőt kipattinthatjuk a birtoklás, másik iránti féktelen ragaszkodás szikráit. A szexualitással majdnem minden kapcsolatban van egy kicsiny gond.

Honnan tudjuk?
Csak legritkább esetben halljuk azt, hogy igen, közöttünk minden rendben van. A leggyakrabban nem puszta teljesítményzavarról, vagy valamilyen testi problémáról van szó, hanem eltérő nemi igényekről. Ezek az eltérő igények többnyire több toleranciát igényelnek, mint az élet bármely más konfliktusforrása, de sajnos igen ritkán vagyunk képesek ezt megadni kedvesünknek, hiszen olykor felébred önösségünk, szebben szólva: öntudatunk és természetesnek véljük követeléseink.

A 3 nemi főtípus
A szexualitásban alapvetően 3 fő típus létezik. Ezt a 3 fő típust számunkra az asztrológia definiálja.
Vannak az úgynevezett nőies, férfias illetve semleges szexuális töltetű egyének.

A szexualitás, testiség így egyben az akarat általi birtoklás kifejezője életünkben a Mars bolygó. A Mars különösen fontos a Skorpió és Kos napjegyű egyéneknél, illetve hasonló Ascendensű személyeknél, de a szexualitás megismerését célul kitűzve minden egyes embernél.

Ennek a két jegynek Nap-uralma alatt, április havában, már március alkonyán megkezdve és október végén, novemberbe hajlóan vagyunk a legfelfűtöttebbek. A nedves kontinentális éghajlat ráadásul éppen ez alatt a két hónap alatt kedvez leginkább a szervezetnek a szeretkezéshez. A hőmérséklet és páratartalom ekkor a legideálisabb az emberi szervezet számára, hogy egy kis plusz befektetésre induljon.

Ez az alapvető összeforrási készségünk ugyanis, a legerősebb energia befektetést igénylő, minden sportok közül. Azok, akik fizikai munkát végeznek egész nap, de különösen sokat dolgoznak finom energiákkal, pl. masszőrök, nagyon oda kell figyeljenek a szexuális életük ritmusára is, ugyanis a test és lélek túlhajszolása az energiák megcsapolásával járhat, így a munkateljesítmény csökkenésével.

Ha túlzásba visszük a szexuális életünket, többnyire az alábbi tüneteket tapasztalhatjuk:
Beteljesülés utáni értelmetlenség érzése, nihil, fáradtság, energiahiány, kedvetlenség, szigorúság magunkkal szemben, további erős vágyak, birtoklás más életterületeken. Honnan tudhatjuk azonban, mikor feszítettük túl a húrt és meddig terjed a szerelem természetes megélésének határa?

Természetesen ez teljesen egyénfüggő.
Ha a pár Mars állásukat tekintve két különböző alaptípusba tartozó, akkor többnyire lehetnek fárasztó eltérések, de igazából még nem a világ. A Mars állása ugyanis főleg a vonzódás mértékét mutatja meg, és nagyobb vonzás esetén könnyebben hasznosulnak energiatartalékaink a gyönyör felé robogva.
Ennek ellenére nem árt ismernünk alaptípusunkat és társunk elképzeléseit.

A női szexuális alaptípus - Mars a női uralmú jegyekben: Bika, Rák, Mérleg

A szeretkezés számára befogadásról, a másik bekebelezéséről és megismeréséről szól, ez a kapcsolat kiépítésének egyik módja, tartósan nem feltétlenül igényli a szexet. A szeretkezésben női pólust képviselnek így akár férfi, akár nő szereti, ha kezdeményeznek, ő inkább csak kéreti magát, játszik.

A férfi szexuális alaptípus - Mars a férfi uralmú jegyekben: Kos, Oroszlán, Skorpió, Bak, Nyilas, Vízöntő, Halak

A szeretkezés számára a megszerzésről szól, de önkifejezésről is, a saját teljesítmény kibontakoztatásáról és a másik feletti uralomról. Ő a kezdeményező fél, az aktív, nagyobb igényű, vágya sokszor évtizedek múltán sem csökken, érzelemmentesen is hajlandó egyesülni.

A semleges szexuális alaptípus - Mars a semleges uralmú jegyekben: Ikrek, Szűz

HarmoNet tipp: Az erotikusan túlfűtött szajha>>>

A szeretkezés számára intellektuális esemény, a testi örömökön túl egyfajta nyelvrendszer nélküli kommunikáció így kapcsolatkiépítés része. Többnyire szellemi a vonzalma, a szeretkezést a szellemi partnerség, plátóiság helyettesítheti, beszélgetés, eszmecsere.

A főtípusok kapcsolódásai
Látható egyfajta természetes egyensúly eltolódás is, a legtöbb a férfiuralom alatt álló, a legkevesebb, pedig a semleges, szellemi, sem nem kiáradó, sem nem befogadó oldalú nemiség.

Ha partnerünkkel azonos típusba tartozunk, vagy ha nem, de azonos elembe sorolható a szexualitásért felelős bolygónk, akkor a szexualitás kellemes kifejezetten örömteli, a ritmus a két félnek gyakran megfelel, a kezdeményezés beosztása nehéz. Ha az egyik fél a férfi a másik a női pólusba tartozik gyakran a szexritmusban eltérések tapasztalhatók, de a kezdeményezés könnyen megoldott. A testiség ritkábban jön létre, de a szerepek kis idő elteltével adottak természetesek a feleknek.  Ha az egyik fél semleges többnyire férfi és női pólussal is könnyen lép kapcsolatba, de a semleges fél gyakran vágyódik hasonlóan semleges, szellemi partner felé. Létezik egyébként nemi altípus is, ez a horoszkóp egészéből állapítható meg, így pl. egy erősen férfias Marssal megáldott, de összességében nőies, atyáskodó, családközpontú férfi nem mindig csak erős nemi oldalát éli meg, gyakran válik nőiessé, befogadóvá, de ezt már többnyire csak szakképzett asztrológus képes megállapítani.

Sorozatunk folytatódik!

Kiss-Kárpát 
 
[ 8269 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x