Szex és pia – serkent, vagy álmosít?
Címlap / Te+Én+Szex / Szex és pia – serkent, vagy álmosít?

Szex és pia – serkent, vagy álmosít?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-07-09

Szex és pia. Hány ember van, akinél a kettő együtt jár? Sokan úgy tapasztalják, hogy az alkohol - megfelelőmértékben -serkenti az ember szexuális életét. Azzal érvelnek, hogy ezek feldobják, élénkítik az embert és oldják a gátlásokat.  

 

Szex és pia. Hány ember van, akinél a kettő együtt jár? Sokan úgy tapasztalják, hogy az alkohol – megfelelőmértékben –serkenti az ember szexuális életét. Azzal érvelnek, hogy ezek feldobják, élénkítik az embert és oldják a gátlásokat.

Az alkohol – főleg a hígabb oldatok, a vermutok, borok – legerősebben a gyomorsavtermelésre hatnak, serkentik az emésztést, a szervezet égési folyamatait, ám nagyon hamar kikezdik a nyálkahártyát, (komoly alkoholos stádiumokban a májat és a vesét) és fennáll annak a veszélye, hogy hozzászokik az ember.

A kezdeti időszakban, amikor azért nyúl valaki az alkoholhoz, hogy a szorongás, stressz okozta feszültségét alkoholban oldja fel, még valóban okozhat alkohol felszívódása közben helyi vérbőséget a nemi szervekben is. Ez átmenetileg, egy-két alkalommal javíthatja az izgalmi állapotot, de a potenciazavarnak nem ellenszere.

Az alkohol és a szervezet reakciói
Az alkohol általános hatása az egész szervezetre kiterjed, tágítja a bőr ereket, és a vérkeringést i serkenti (égési folyamatok indulnak be, hő szabadul fel, ilyenkor könnyebben lesz valaki „szerelmes” állapotban) Szaporodik a pulzusszám, nagyobb mennyiség elfogyasztása után gyérül a szív ritmusa. A légzés – hasonlóan a szexhez - először gyérül, aztán szaporábbá válik. Ha azonos ütemben zajlik a szeretkezés ütemével, ez is azt a látszatot keltheti az ivó emberben, mintha az alkohol a szexre stimuláló hatást gyakorolna. A látszat azonban csal, hiszen az alkohol hatására először a figyelem, a megfigyelőképesség romlik, így minél több a bevitt alkohol mennyisége, annál bizonytalanabbá válik a szexuális cselekvés végrehajtásának módja is. Ilyenkor az alkoholizáló visszataszító magatartása miatt a fogadókészség is csökken a szexuális aktus iránt. Ha erre még rátölt egy picit, akkor zavarttá válik az eszmetársítás, elvész az önkritika. Gyakori, hogy ebben az állapotban obszcén, trágár lesz az alkoholizáló, akár férfi, akár nő az illető. (Oktalan jókedv, vagy épp mély depresszió, esetleg ezek váltakozása lesz jellemző, megszűnnek a gátlások.)

A szexuális vállalkozó kedv és a teljesítmény
A részeges ember szexuális vállalkozó kedve általában nagyobb, mint az amire a valóságban képes. Ezt a kezdeti jó tapasztalatok indokolják, hiszen eleinte még valóban stimulálta az alkohol a részeges embert. A részeg férfi vagy teljesen tehetetlen az ágyban, vagy jelentős potencia problémái vannak, a részeg nő pedig kiszolgáltatott bábjává válik szexuális partnerének.

Pia és orgazmus
Az alkohol és az orgazmus készség nincsenek kölcsönhatásban egymással. Az alkohol – kis mennyiségben, mint például egy könnyű koktél elfogyasztása – nem a szexuális teljesítőképességre van hatással, hanem azokat az agyi központokat stimulálja, ahol a gátlások, félelmek lakoznak. Az oldottabb, felszabadultabb ember könnyebben ismerkedik, bátrabban ad pozitív válaszreakciókat szexuális közeledésre, ám a bevitt italmennyiségé hatására ez a hajlandóság rohamosan csökken.

Igyak, vagy sem?
Az ital – egy-egy pohár bor, vagy egy koktél – nincs negatív hatással a szervezetre, íze, hangulata miatt bátran fogyaszthatja bárki. Azt azonban érdemes tudnunk, hogy hosszú távon rombolja a szexuális teljesítményt és a szellemi képességeket.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 8680 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x