Kapcsold ki a robotpilótát - kezdj el élni!
Címlap / Psziché / Kapcsold ki a robotpilótát - kezdj el élni!

Kapcsold ki a robotpilótát - kezdj el élni!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Adott egy hír. Két ember hallgatja. Az egyik örül neki, a másik szomorú lesz. Adott egy körülmény. Két ember van jelen. Az egyik kihívást lát, a másik depresszióba hullik. Mitől vagyunk mások, mi az, ami miatt másként reagálunk ugyanarra a dologra? Ez nemcsak arról szól, hogy valakinek az a bizonyos pohár félig teli, vagy félig üres. Nemcsak a temperamentumunk, az élethez való hozzáállásunk dönti el, hogy épp milyennek látjuk a helyzetet. Megbújnak ott még egyéb tényezők is a háttérben.  

Honnan jöttünk? Milyen tapasztalataink voltak korábban? Milyen környezetben nevelkedtünk?

A dolgok történnek veled, körülötted. Azonban Te döntöd el, hogy az adott szituációnak milyen jelentéstartalmat adsz az életedben. És bizony általában ezt a tartalmat a benned lévő automata adja, az a részed, amelyik az érzelmek befolyása alatt áll és reaktív, nem tudatos. Amíg nem ébredsz fel ebből a befolyásolt állapotból, addig helyetted fog dönteni, helyetted fog élni az automata.

Mari néni automatája

Mari néni sokat foglalkozik a külvilággal. Mari néni nem tudja, hogy az automata éli az életét. Szeret mindenkiről tudni mindent, nyilvántartja, hogy ki köszönti fel a névnapján, születésnapján. Hamar megsértődik, hamar von le következtetéseket – épp ezért általában tévesen. Ezért egy téves világ él a fejében és ő ebből kiindulva él, reagál és kommunikál. Rángatják az érzelmei. Befolyásolható. Mindig annak ad igazat, aki vele szemben áll. És teljesen őszintén teszi mindezt.

Aki rámosolyog, azt szereti. Aki nem mosolyog vagy más véleményen van, azt ki nem állhatja. Pletykás és szeret rosszat mondani az emberekről és kavarni a szálakat. Mari néni nem rosszindulatú. Ő mindössze így érzi magát biztonságban a világból állandóan felé áramló ismeretlennel szemben. Számára ez az elfogadott, őszinte és rendes lét. Mari néni így egy közös tudat részeként létezik. Az automata tudat részeként.



Józsi automatája

Józsi szinte minden nap elmegy Mari néni háza előtt munkába menet.  Általában kedvesen odaköszön vagy odabiccent egyet üdvözlésképp Mari néninek. Egyik reggel Józsi gondterhelt, magába zárkózottan siet munkába. Fejét leszegve, gyors léptekkel és összeráncolt homlokkal megy el a ház előtt és nem köszön, nem biccent. Mari néni automatája azonnal bekapcsol: - a Józsi milyen egy udvariatlan fráter! – hallatszik Mari néni fejében.

Sértődöttség-funkció indul, Mari néni aznap az összes ismerősének elmondja, hogy Józsi milyen faragatlan pimasz fickó, még a szeme sem áll jól. És ő mindig is sejtette, hogy az udvariassága egy álca. Hazug az, biza! Ebben a hitben megerősítve magát távolságot tart Józsitól, hiszen hamis emberrel barátkozni nem jó. Józsi minderről mit sem sejtve másnap a megszokott kedvességével odaköszön Mari néninek, az azonban becsapja a kaput és hátat fordít.

Kissé sarkítva, eltúlozva ugyan, de az automatáink így működnek. Minden történetnek az életedben Te adsz jelentést. Amíg nem ruházod fel a saját mintáiddal, addig az események csak események maradnak. Önmagukban léteznek. Te fűzöl hozzájuk kommentárt, Te színezed ki őket az épp aktuális kedvenc színeiddel.
Ne felejtsd, hogy mindenki a saját szemén át látja a világot. Ebben az a szép, hogy megoszthatjuk egymással az élményeinket. Minden történetnek annyi jelentése, üzenete van, amennyien azt olvassák, tapasztalják. Mint adni és kapni. Ugyanannak a pillanatnak a megtapasztalása két teljesen más nézőpontból.

Kapcsold ki a robotpilótát, akkor vagy nagyobb biztonságban ha te vezeted a gépet. Viharban és szép időben egyaránt.

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6635 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x