Új divat? Légy behódoló feleség!
Címlap / Te+Én+Szex / Új divat? Légy behódoló feleség!

Új divat? Légy behódoló feleség!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Te hogy vélekedsz? Odaadnád-e összes önállóságodat életed párjának? A feministák szerint ez a pokol. A konzervatívok szerint ősi érték. A macsó pasik szerint az ideális világ. Akik kipróbálták, azok szerint a legfrankóbb recept a házasság megmentésére! Légy behódoló feleség!  

Minden marhaság az USA-ból származik? Nos lehet ebben a tézisben valami igazság, ugyanis ezt a módszert is ott dolgozta ki egy, az emancipációba belefáradt újságírónő, Laura Doyle. Könyve, mely a behódolt feleségekről szól, nagy visszhangot váltott ki szerte a világon. Számos követőre akadt, és körülbelül dupla annyi támadóra, ami szerintem érthető.

Behódolni: igen vagy nem?

Elképesztő ötlet. Ellentmond mindennek, amit eddig gondoltunk. Ellentmond mindannak, amiért a nők – úgy hittük – évszázados küzdelmet folytattak. Mindannak, amit az önállósodásról, a szuverenitásról, vagy akár a felelősség felvállalásáról gondoltunk, tanultunk és vélünk. Jön ez a szőke kis kaliforniai nő, és azt mondja: gyűrd össze az egészet, hódolj be a férjednek, és ne foglalkozz ezekkel a dolgokkal. Amit ígér, nem kevesebb, mint egy boldog élet.



Elég a szupernő szindrómából!

Miss Doyle – aki korábban sikeres újságíró, marketinges és szövegíró volt – úgy érezte, elég abból, hogy mindig mindenütt 100%-ot kell nyújtania. A férjével való kapcsolata éppen a végét járta, és akkor megpróbálkozott ezzel a módszerrel, melyet mára már sok tréner tanít szerte a világon.

Laura feministának tartja magát, egyáltalán nem véli úgy, hogy a feladással a nő visszatérne abba a múlt évezredben jellemző helyzetbe, amikor a nők szava semmit nem ért. A módszere – ahogy állítja – egyáltalán nem ezt kínálja. A könyv címe (A behódolt feleségek) talán félrevezető lehet. Ám jó reklámszövegíróként valószínűleg pontosan tudta, hogy az a könyvcím, mely megosztja a véleményeket mindenképpen visszhangot ver – nos, neki sikerült! A weblapján számos elégedett nő és férfi mondja el, milyen boldog az élete. Nincs okunk megkérdőjelezni amit leírnak, de azért ott bújkál a kisördög...

Milyen a behódolt feleség?

Laura Doyle nem tartja magát házassági tanácsadónak, csak egy jó feleségnek, aki végre boldog. Számos kör működik az USA-ban, ahol a behódolt feleségek gyakorolják új tudásukat. A behódolás, mint módszer mögött nem egy fekete-fehér filozófia rejtőzik. A módszer elsődlegesen a kontroll feladásáról, a férfi elismeréséről szól. Arról, hogy a nő a férfi tekintélyét tartja mindenek felett valónak, s hogy nem harcol vele semmilyen formában.

„Ha rossz autópálya-kihajtón hajt ki, ne oktasd ki, nézz félre!” – szól a tanács. Meg kell adni a férfiaknak azt az érzetet, hogy ők az egyedüli urai a helyzetnek, a kezükben van a kontroll. A nő felelőssége a háztartásra, a gyerekek nevelésére terjed ki, valamint arra, hogy a férje körül minden rendben legyen. Sokan vitatják a módszernek azt a tanítását, hogy a nő a pénzügyi önállóságáról is mondjon le, a pénzügyeket a férfi kezelje.

 

A behódolt feleség:
  • Lemond arról, hogy ellenőrizze a férjét.
  • Tiszteletben tartja a férje gondolkodását.
  • Kifejezi a háláját azért, hogy a férje megajándékozza őt.
  • Kifejezi, amit akar, anélkül, hogy megpróbálná ellenőrizni a párját.
  • Támaszkodik a férjére a pénzügyek tekintetében.
  • Arra figyel, hogy a család igényei beteljesüljenek – ezáltal a saját igényei is kielégüljenek.
  • Kifejezi saját igényeit, ugyanakkor tiszteletben tartja a férje óhaját.
  • Manipulációtól mentesen él, nem kritizálja párját, lágyan és elfogadóan viselkedik.
A Laura által kínált képzéseken bárki elsajátíthatja ezt a párkapcsolati modellt, s kapcsolatban maradhat azokkal, akikkel egy szemináriumot végzett, vagy akik már régebb óta gyakorolják a behódolt feleséglétet.

Tudomásunk szerint a módszer hazánkban nem elérhető – de kíváncsiak vagyunk a véleményedre: Lennél behódoló feleség?

Kép: Mohamed Hassan / Pixabay
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 37382 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x