Hitek és tévhitek a "nehéz napokról"
Címlap / Te+Én+Szex / Hitek és tévhitek a "nehéz napokról"

Hitek és tévhitek a "nehéz napokról"

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-26

A havi vérzéssel, a menstruációval kapcsolatban még napjainkban is meglehetõsen gyakori a tájékozatlanság, ami sok esetben alaptalan félelmeket, aggodalmakat ébreszt, és számos tévhitre ad okot. Összeállításunkban az ilyenkor leggyakrabban felmerülõ kérdésekre igyekszünk válaszolni. 

 

"Mikor jelentkezik elõször a havi vérzés?"
Az elsõ vérzés általában 11-16 éves kor között "jön meg". Magyarországon többnyire 12-14 éves korban jelentkezik elõször. Mivel a testi fejlõdés eltérõ ütemû, ezért a menstruáció az azonos korúaknál is más-más idõben jelentkezik. Ha 17 éves korig nem indult be a havi ciklus, akkor célszerû a problémával nõgyógyászhoz fordulni.

"Milyen rendszerességgel kell ’"megjönnie" a menstruációnak?"
A havi ciklus, a két menstruáció közötti idõszak, általában 23-25 nap. Ezen belül azonban egyénileg változó, hogy kinek, hány naponta érkezik. A ciklus hosszát és rendszerességét befolyásolja az étkezés, az idegállapot és a fizikai terhelés is. Erõs fizikai munkát végzõknél, sportolóknál vagy mániákusan fogyókúrázóknál elõfordul, hogy kimarad egy-egy ciklus.

"Szabad-e a menstruáció ideje alatt sportolni?"
Szabad, hiszen a havi vérzés nem betegség, nem "havibaj", hanem a nõi test mûködésének természetes folyamata, éppen ezért ugyanúgy mozoghatunk, mint máskor. A sportolás lazító hatású, ami csillapíthatja az ilyenkor fellépõ görcsöket, fájdalmakatCikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 13480 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x