A tél öt évvel öregíti a nők szemét
hirdetés
Címlap / A tél öt évvel öregíti a nők szemét

A tél öt évvel öregíti a nők szemét

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-21

A tél négy évvel és nyolc hónappal láttatja öregebbnek a nők szemét - idézte szépségipari kutatók megállapítását a The Daily Telegraph brit napilap. 


Rendezvénynaptár
A szakemberek 5 ezer női szempár küllemét tanulmányozták évszakról évszakra, és úgy találták, hogy a hidegebb hónapokban kifejezetten sötétebbek voltak a szemek alatti karikák és táskák.

Arra a következtetésre jutottak, hogy az öregedési folyamatot a napfény hiánya okozza, ilyenkor sápadtabb a bőr, ami kihangsúlyozza a szem alatti táskákat. Télen ráadásul alacsonyabb a szervezetben a D-vitamin szintje, emiatt gyorsabban leszünk fáradtak, amitől viszont csökken szervezetünkben a szerotonin "boldogsághormon" szintje is.

A most közzétett eredmény az Adonia Organics kozmetikai cég új, szemkörnyék ápoló krémének klinikai kipróbálása során született.

"Kutatásunk azt mutatta, hogy a nőket jobban zavarja a szem körüli sötét karikák öregítő hatása, mint a ráncoké, amelyekkel könnyebb megküzdeni" - magyarázta Mark Binette, kozmetikai szakértő.

A tanulmány eredménye szerint télen a 27 és 60 év közötti nők 82 százalékánál jelentkeztek sötét karikák és táskák szemük körül, míg nyáron csak 38 százalékuknál.


 
 
[ 275 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x