Kezre kerítjük...
Címlap / Szépség-Egészség / Kezre kerítjük...

Kezre kerítjük...

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-01

A kézápolásra ilyenkor ünnepek után különösen gondot kell fordítanunk. A takarítás, sok mosás és főzés a legtöbb ember kezeit rongálja, még akkor is, ha kesztyűben dolgoztunk. Szilveszterre sokan rendbe rakatják arcukat, hajukat, de a kézápolást van, aki a szokásos körömvágás - lakkozásra szorítja... 

A kézápolásra ilyenkor ünnepek után különösen gondot kell fordítanunk. A takarítás, sok mosás és főzés a legtöbb ember kezeit rongálja, még akkor is, ha kesztyűben dolgoztunk. Szilveszterre sokan rendbe rakatják arcukat, hajukat, de a kézápolást van, aki a szokásos körömvágás - lakkozásra szorítja.

Kézápolás, nem csak a szokásos módon.
A körömápolással korábban már foglalkoztunk Kézápolás, manikür, műköröm címmel. Most a kéz különleges ápolásának néztünk utána. Ha tehetjük, először is rakassuk rendbe a körmeinket szakemberrel. A körömágy bőrét előtte jól puhítsuk fel kézápoló krémmel, vagy külön erre a célra készült körömágypuhító készítménnyel. ( például AVON http://www.avon.hu/testap.asp?prod=388&mode=kezapolas kenőcsök valamelyikével.) Ezután könnyebb lesz a körömágyat rendbe tenni és a hideg idő kevésbé teszi majd szálkássá és berepedezetté a körmeinket.

A kéz szárazságára a már korábban javasolt zsírosabb, vagy körömvirágos krémmel történt kezelést felválthatjuk pitypangkivonatos krémmel is, mivel a pitypang olyan ősi növény, melyet előszeretettel alkalmaz az orvostudomány. A sok hasznos alkotórésznek köszönhetően, úgymint: pektin, flavonoids, karotin és A,B,C vitaminok gyakran használják a kozmetikában is. http://www.avon.hu/testap.asp?prod=389&mode=kezapolas

A gyógynövények, a gyógynövényes szappanok és krémek, jó hatással vannak a bőrünkre, ellentétben a szárító hatású szappanokkal. A teafa szappan az érzékeny bőrre, a körömvirág tartalmú szappan a foltos, fáradt kézbőrnek ideális. Akinek izzadós a keze, az legjobb, ha zsályás szappannal mos kezet. A nagy kézápoló program előtt mossuk le a kezünkről a körömlakkot és az ápolt körmöket és a körömágyat körömerősítő, ápoló krémmel, vagy lakkal kezeljük.

Szakszerű kézmasszázs
A tenyér és kézfej masszázsa nem csak a bőrnek, hanem az egész testnek felüdülés. Ha nem értünk a kézmasszázshoz, akkor sem kell kétségbe esnünk, hiszen saját magunk is megmasszírozhatjuk a kezünket. Nem szükséges, hogy a kézmasszázs alapján diagnosztizálni tudjunk - ezt csak vizsgázott természetgyógyász teheti meg - elegendő, ha felüdülést hoz számunkra, bőrünknek és testünknek. A kéz masszírozása előtt kezeinket rázogassuk meg alaposan, végezzünk karkörzést, csuklókörzést és ujjainkat is mozgassuk meg alaposan, hogy a véráramlást segítsük elő. Kezeinket ezután helyezzük váltva forró, majd jeges fürdőbe. Ez után vegyük elő azt az olajos-zsíros kézkrémet, amit erre a célra használunk.

A masszázs hatása
A kéz reflexzónáinak masszírozása javítja a közérzetét, regenerál és gyógyító hatású, ha szakember végzi. Erősíti a test energiaáramlását, és a lelki feszültséget oldja. Fontos, hogy a kézmasszázs ideje alatt lágy zeneszó, vagy illatterápiás aromalámpa mellett üljünk és egyenletesen lélegezzünk. Tudatos hangsúlyt fektetve a kilégzésre.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 4712 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x