Endíviasaláta zöldfűszeres krémsajttal
Címlap / Fogyira / Endíviasaláta zöldfűszeres krémsajttal

Endíviasaláta zöldfűszeres krémsajttal

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-26

Az endívia tápértékét és ízét tekintve nem sokban különbözik a fejes salátától, valamivel alacsonyabb kalóriaértéke és magasabb ásványianyag-tartalma van: foszforból, mészből és vasból tartalmaz jelentősebb mennyiséget.  


Rendezvénynaptár


Hozzávalók:

60 dkg endívia saláta
15 dkg zöldfűszeres Medve krémsajt 
4 dl joghurt  
2 dkg cukor  
1 citrom 
1/2 cs. zöldpetrezselyem  
1 cs. metélőhagyma 


Elkészítés:

Az endívia külső, sérült leveleit eltávolítjuk, tövét levágjuk, megmossuk. A lecsepegtetett salátaleveleket tiszta ruhával szárazra itatjuk, majd hűtőszekrényben előhűtjük.

A zöldfűszeres krémsajtot és a joghurtot keverőtálba tesszük és habverővel simára keverjük. Sóval, cukorral, citromlével ízesítjük, hozzákeverjük a finomra vágott zöldpetrezselymet és metélőhagymát.

Az öntetet közvetlenül tálalás előtt keverjük a salátához.

 
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 4804 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x