Kultúra - Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda
hirdetés
Kultúra
Mi szokott lenni a ballagótarisznyában? Mit jelent a tartalma? Mutatjuk!

A ballagás magyar szokás. A gyerekek bölcsiben, óvodában, nyolcadikban és érettségikor, ahogy lezárnak egy-egy tanulási ciklust, elballagnak. Ballagótarisznyát kapnak a nyakukba, aminek tartalma főbb elemeiben azonos. Mi legyen a ballagótarisznyában? Mit jelentenek a tarisznyába tett szimbólumok?


Holnaptól vetítik a mozik az új Gothár filmet, interjú Rezes Judittal

Gothár Péter új alkotása, a Hét kis véletlen egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közelmúlt emlékeihez.


Tojás helyett festékbomba - tavaszünnep Indiában, a Hólí

Sajátos módon ünneplik Észak-Indiában a tavasz eljövetelét. Pont olyan színpompával, mint a mi húsvéti tojásainknál, csak éppen nem tojást festenek, hanem egymást. A kétnapos ünnep második napján szinte kitör az őrület, repkednek a festékbombák, folyik a színes olaj és a tinta. Mi ennek az eredete?


Görög Ibolya modormentő tanácsai

Bár a ceremoniális viselkedés általában már nem elvárás, azért néhány alapvető udvariassági formát nem árt ismernünk. Magyarország talán leghíresebb protokoll szakértője válaszol a Harmonet kérdéseire.


Elhalasztják a bemutatókat

Tolódik a Hét kis véletlen és a New Orleans: A zene városa című filmek bemutatója. A mozik újranyitásának függvényében december végén vagy januárban vetítik először ezeket a filmeket.


Országosan látható lesz a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál programja

November utolsó és december első napjaiban mintegy húsz filmmel és kísérőprogrammal érkezik a "Zsifi". Az idei évben a vetítéseket és kísérőprogramokat kizárólag online tartják meg.Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x