Kultúra - Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda
Kultúra
Szeptember 30. a magyar népmese napja - ingyenes programokkal

Benedek Elek születésnapja, szeptember 30. a magyar népmese napja. A jeles nap alkalmából kiállítás nyílik meg a Cinema MOM-ban a Kecskemétfilm díjnyertes, közkedvelt Magyar népmesék sorozatának rajzaiból. A tárlat nyitóeseményén rajzfilmvetítéssel és néptánctanítással is várják az érdeklődőket.


Két napig ismét moziban az Abba-film

Az Abba nyomában: az áldokumentumfilm főhőse, Asley Wallace riporter keresztül-kasul kergeti a világhírű együttest, hogy összehozzon egy interjút. Sikerül neki? A moziban meglátjuk. Igaz, a sztori nem új, ahogy a film sem, ám felújították, és Magyarországon is vetíteni fogják.


Cirkuszi artisták veszik birtokba a várost

Nem semmi látványban lehetett része annak, aki ma délelőtt a budapesti Erzsébet téren járt: artisták lepték el az óriáskereket. De a lényeg nem a fővárosban lesz: hamarosan izgalmas és formabontó kortárs cirkuszi előadások bukkannak fel Veszprém különböző közterein.
Államalapítás szimbólumokban - Augusztus 20. titkai

Mint minden ünnepnek, úgy augusztus 20-ának is megvannak a maga jelképei, szimbólumai. Gondoljunk csak az új kenyérre, amely a nemzeti színű szalaggal átkötve e nevezetes nap elmaradhatatlan kelléke. De vajon mi ennek a mögöttes, szimbolikus tartalma?


Hogyan hoz létre egy kis falu közössége egy világsztárokat felvonultató fesztivált?

Képzelj el egy olyan fesztivált, ahol a nagyszínpad a falu közepén, a templom mellett áll, és olyan legendák adnak koncertet, mint például Jimmy Cliff, a Leningrad Cowboys, a Stereo MC’s, a Uriah Heep, vagy az idei meglepetés, a Woodstockot is megjárt Canned Heat. És mindezt a helybeliek szervezik!


Legyél részese a TeatRomnak, a roma összművészeti fesztiválnak!

A TeatRom Magyarország egyetlen roma összművészeti fesztiválja a legszegényebb kistérségekben. A műkedvelő csoportok köré épült programokra a kistelepülések lakóit és a speciális ízekre fogékony fesztiválközönséget egyaránt várják, teret adva roma művészeknek, műveknek, illetve a romaságról szóló alkotásoknak. De ehhez támogatókra van szükség.Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x