Kultúra - Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda
Kultúra
Kádár-kockák szellemei lengik be a Ludwig Múzeumot

A Kis magyar kockológia. A modernitás hajlékai a Kádár-korszakban című kiállítás alapgondolata egy mindannyiunk számára ismerős, csaknem hétköznapi építészeti jelenség, a jellegzetes kockaház, az úgynevezett Kádár-kocka.


Mi kell a tökéletes vakációhoz? Mesekönyv a legszebb nyári élményekkel

Bodor Panna legújabb mesekönyvéből kiderül, hogy a tökéletes vakációhoz elég egy házikó, a szülők és nagyiék, és persze az elmaradhatatlan csobbanás a Fekete-Körösben. Széna Bogi újabb történetei ovisoknak szólnak, a rövid, kedves, humoros mesék egy kislány boldog nyaralását mesélik el.


Jótékonysági koncert: összefogás és segítség a gyermekek gyógyulásáért

A segítség az, ami az embert igazán emberré teszi. Minden szociális ember közös jellemvonása az, hogy segíteni akar. A tehetséges művészek és a közönség segítő szándéka éppen az a közös nevező, amely megadja a lehetőséget, hogy a gyerekeink, a következő generáció egészsége fennmaradhasson. Ez az összefogás és jótékonykodás a hála, a tisztelet az alapítvány és a kórházak hosszú évek óta szívből végzett munkájáért.
Emlékezni a holokausztra, gyerekkönyvek segítségével

Hogyan tehetjük befogadhatóvá a gyerekolvasók számára a holokauszt témáját? A Holokauszt 80 emlékévhez kapcsolódva a következő ajánlóban szereplő könyvek segíthetnek a múlt értelmezésében és a súlyos érzésekkel való szembenézésben.


Finom volt a finomfőzelék?

Menzán innen - menzán túl, avagy titkok, tények, távlatok az iskolai közétkeztetésben. Mindez egy érdekes kiállításon. Áprilisban még látható!


Mi is az a matyóhímzés?

Mezőkövesd lakóinak, a matyóknak népviselete, hímzéstechnikája egészen különleges sajátosságokat mutat. Annak ellenére, hogy a legszegényebb térségek egyike volt, színes és pompás viseletük jómódúságot sugallt.Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x