Hémangi Dasi
SZAKÉRTŐK
Hémangi Dasi
vega főzőguru

Hémanginak hívnak. Emlékeim szerint tízéves lehettem, amikor először vettem fakanalat a kezembe. A nagymamámtól tanultam meg az alapokat, és rengeteg egyszerű, ám ízletes étel elkészítését. Húsz éve vagyok vegetáriánus, és évekig Közép-Európa egyik legnagyobb ökofalujában, Krisna-völgyben éltem.


Jelenleg Budapesten lakom és tartok főzőtanfolyamokat. Eddig négy könyvem jelent meg: A kerttől a konyháig (angolul is), Vegetáriánus kalandozás a magyar konyhában, Ízek, imák, India, illetve Percek alatt lakomát címmel. A szívemhez legközelebb a sokszínű és varázslatos indiai konyhakultúra áll. Egyszer valaki azt mondta nekem az első könyvem kapcsán: „Nyomot hagytál.” Ez a pontos megfogalmazása az érzésnek, ami nekem számít. Az izgalommal vegyített öröm a szívben, hogy nyomot hagyhatok. A konyhákban, a családi ebédlőasztaloknál. Van abban valami bensőséges, hogy részese lehetek egy-egy elégedett mosolynak vagy sóhajnak, háziasszonyok besöpört dicséreteinek, a meghittséggel járó étkezésnek, amely közelebb hozza egymáshoz az embereket.


Házi pesto

Nagy adag bazsalikomlevelet szedtem ma. Ki merem jelenteni, hogy aki csak gyári, üveges pestot evett eddig, az még sosem...


Rakott bulgur

Ismeritek a bulgurt? A bulgur éretlenül leszedett búzaszem, amelyet kevés ideig előfőznek vagy gőzölnek, majd a napon...


Alu gobi

Főzőtanfolyamokon sokan panaszkodnak az indiai ételek megjegyezhetetlennek tűnő neveiről. Pedig az esetek többségében...


Chana dhal

Nemrég olvastam valahol egy cukorbeteg hölgy lelkes sorait, azt írta, hogy amikor találkozott a chana dhállal, megtalálta...


Sütőtökös gnocci

Vannak zöldségek, amelyek egy-egy évszakot idéznek. Így van ez a sütőtökkel is. Az illata a kandalló tüzét, az...



Több ezer cikk vár még rád, lapozz!

 
 





A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x