Igazi bulikaja - 5 tésztasaláta recept, ami gyorsan kész
Címlap / Asztalra / Igazi bulikaja - 5 tésztasaláta recept, ami gyorsan kész

Igazi bulikaja - 5 tésztasaláta recept, ami gyorsan kész

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Tökéletes bulikaja a tésztasaláta! Egyszerre sokat is el lehet készíteni, változatosan és aránylag olcsón, akár felhasználva a hűtőben fellelhető maradékokat is.  

Készülj elő:

Legalább 2-3 féle tészta az ideális, ha nagyobb bulit tervezel. (ha csak páran vagytok, egy féle tészta elég, én a dekoratív, színes csavart, úgynevezett orsó tésztát, vagy a masni tésztát ajánlom, de bármi lehet, amit szerettek.) 
A tésztákat előre kifőzheted, hiszen fontos, hogy ne melegen kerüljön egybe a saláta keverék. 4 főre kb fél kiló tésztát számolhatunk. 

Nézzük hát a varázslatot, hogy születik változatos ételorgia néhány fajta tésztából: 


1. Virslis tésztasaláta

2 pár virsli

20 dkg reszelt füstölt sajt

1 konzerv kukorica

1 kis fej lilahagyma

1 nagy doboz tejföl, majonéz, mustár, picike fehér bor

só, bors

Elkészítés: A tésztát kifőzöm és hagyom kihűlni. Addig összekeverem a karikára vágott és felkarikázva megsütött virslit, a kockákra vágott vagy reszelt füstölt sajtot, a kukoricát és az apróra vágott lilahagymát. A tejföllel, majonézzel, fűszerekkel, pici fehér borral elkészítjük a tartárt, Összekeverem, egy tálba teszem és letakarva hagyom állni. Egy napot legalább adok neki, így az ízek jól összeérnek.





2. Vega tésztasaláta 

1 nagy vagy két kisebb cékla, 
25 dkg brokkoli (mirelit vagy friss) apróbbra vágva
némi reszelt zeller (Ízlés szerint) 
Kevés torma (jó lehet a majonézes torma is) 
Lila hagyma 
1 citrom leve 
egy rizstejszín, vagy vega majonéz 

A céklákat meghámozzuk, megfőzzük, majd vagy kockára szeljük, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A brokkolit megpároljuk, és apóra vágjuk. A főtt zellert lereszeljük, vagy kockázzuk, ahogy a célkát. hozzákockázunk finom apórra egy lilahagymát. Hozzáadjuk vagy a tormát, vagy a majonézes tormát, függően attól, hogy vega vagy vegán válgozatot szeretnénk. Egy fél citrom levével lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tésztához, óvatosan összekeverjük, hogy a cékla színe nefogja be nagyon a tésztát, majd igény szerint vega majonézzel, vagy némi rizstejszínnel keverjük krémesre. Bőségesen meghinthetjük petrezselyemmel. 


3. Húsos tésztasaláta aszpikban


Ez a recept akkor lesz hasznunkra, ha húslevest készítettünk!

A húslevesben főtt húst leszedjük a csontról, majd apróra szeleteljük, némi fokhagymás vajon átpirítjuk, kevés borssal ízesíthetjük.
A levesben főtt répákat, egyéb gyökérzöldségeket apróra szeljük (külön is főzhetünk hozzá répát, karalábét, stb..) 
Főtt zöldborsót adunk hozzá - két főre egy kávéscsészényit. 

Fél kiló tésztához 5 merőkanál húslevest kiemelünk, zselatinnal összefőzzük, és a hússal, zöldségekkel összekevert tésztára, egy kerek tálba öntjük, Hirtelen hűtjük. A tésztasalátánk így aszpikos, szeletelhető lesz. Ízlés szerint tejfölösen is készülhet, de anélkül is nagyon finom. Ha gyerek nem eszik belőle, egy deci száraz fehér bort is tehetünk bele, ha már az aszpikot levettük a tűzről - igazi szilveszteri korhely fogás lehet. 

4. Pirított tésztasaláta sonkával 

Az orsótésztát megfőzzük, kihűtjük, majd fokhagymás olíva olajban átpirítjuk, hogy a tészta kis kérget kapjon (Inkább rázogatva, mintsem kevergetve, hogy a tészta ne törjön meg.) Pirítás közben sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a végén némi füstölt pirospaprikával. 

A vékony szeletekre szelt sonkát (pármai sonkba, bajor sonka, vagy egyéb vékony szeletes sonka tökéletesen megfelel) - tépkedjük apróra, majd szórjuk a tésztához, adjunk hozzá aszalt paradicsomot,  és végül szórjuk meg parmezán morzsákkal. Tálalhatjuk ízlés szerint olíva bogyóval, illetve pár csepp citromlé ennek sem fog ártani. 



5. Tonhalas tésztasaláta 

Egy doboz tonhal
kapribogyó, 
citromlé 
Kakukkfű 
Só és fehér bors 
Tészta 

A tésztához egyszerűen keverjük hozzá a tonhalat, a fűszereket, a kapriobogyót, és locsoljuk meg lágyan a citrommal, hagyjuk összeérni. Aszalt paradicsommal, vagy friss koktélparadicsom darabkákkal ezt sem tudjuk elrontani, de elhagyható, ha valaki nem szereti. 

A fentiek alapján a tésztasaláta változatainak sokaságát elkészítheted Szilveszterre, vagy bármilyen bulira. 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 15507 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x