Spenót főzelék
Címlap / Asztalra / Spenót főzelék

Farkas Anita

Spenót főzelék

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Amikor kisgyerek voltam nem igazán kedveltem a főzelékeket. Lehetett ez annak köszönhető, hogy régebben és sokszor ma is sok helyen liszttel sűrítik, amiből sokat használnak és ettől elveszik a zöldség íze. Habár nem panaszkodom, mert nálunk gyerekként az iskolai menzán egész jól főztek, és mivel az iskolában a legjobb barátnőm anyukája a konyhán dolgozott így nekünk mindig finom falatok jutottak, de valahogy a spenótfőzelék nem tartozott a kedvenceim közé.  

Aztán teltek múltak az évek, és valahogy megszerettem, igazából nem tudom mihez kötni, inkább valahogy az ízlésem változott és egycsapásra nagy kedvenc lett a spenót. Most pedig, ha már szezonja van, akkor uccu neki és csináljuk friss sprótból (mélyhűtöttből is lehet). Tükörtojással az igazi, de ha vegán vagy akkor lehet falafellel enni, ha viszont húsimádó akkor pedig fasírttal.



Hozzávalók (2-3 adag):

  • 500 g spenót (friss vagy fagyasztott)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín vagy tejföl (vegánoknak növényi tejszín)
  • só, bors
Ha friss spenótot használunk, akkor először megmossuk, majd nagyobb darabokra tépjük/vágjuk. Az olajon egy picit megfuttatom a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk. Addig pároljuk amíg a leve majdnem teljesen elmegy. Hozzáönjük a tejszínt, és összeforraljuk. Ha túl nagyoknak tűnnének a spenót levelek akkor összeturmixoljuk. Ha nem tűnik elég sűrűnek akkor tehetünk bele édesburgonya kockákat, vagy zsemle kockát, vagy egy kanál liszttel megszórhatjuk amikor elfőztük a spenót levét. Egy vagy két tükörtojást készítünk hozzá és tálaljuk is.

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi fok: Könnyű

Tápanyag tartalom: 644 kcal; 31,2 g szénhidrát; 19,2 g fehérje; 51,9 g zsír

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4936 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x