Brokkolis-pulykasonkás pite
Címlap / Asztalra / Brokkolis-pulykasonkás pite

Brokkolis-pulykasonkás pite

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-26

Bár úgy tűnik, egész évben szezonja van, a brokkoli valójában őszi zöldség, ilyenkor a legzamatosabb. Pulykával párosítva akkor járunk a legjobban, ha sajttal és tejszínnel vegyítve egy finom rakottast sütünk belőle.  


Rendezvénynaptár


Hozzávalók egy 24 centis kerek formához:

A tésztához:
20 dkg liszt
12,5 dkg hideg vaj
fél tk só
2-3 ek hideg víz

A töltelékhez:
15 dkg pulykasonka
1 kis fej brokkoli,
2 db zöldhagyma
2,5 dl tejszín
5 db tojás
10 dkg reszelt sajt

bors
frissen őrölt szerecsendió

Elkészítése:


A lisztet a sóval, a felkockázott hideg vajjal, sóval és vízzel gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Gombócot formálunk belőle, és a hűtőben pihentetjük 30 percet.

A brokkolit kisebb rózsáira szedjük. Gőzpárolóban pár perc alatt félig puhára pároljuk, félretesszük. A sonkát felkockázzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. A tojást elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.

Atésztát a formába nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és 10 percig elősütjük. Ezután rátesszük a tésztára a brokkolit, hagymát, pulykasonkát, és a tejszínes tojást is ráöntjük. Meghintjük reszelt sajttal, és 35-40 perc alatt készre sütjük. (tűpróba!)

Ezt a finomságot Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya ajánlja.

 

 
Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 876 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x