Mazsolás csirke almaszósszal
Címlap / Bulira / Mazsolás csirke almaszósszal

Mazsolás csirke almaszósszal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Mártás: A csirkesütésből megmaradt tunkot egy lábosba áttöltöd, s mintha rántást készítenél, liszttel besűríted, majd rátöltöd az összetört almát, és állandó kevergetés közben mártás sűrűségűre főzöd.  

Elkészítése: Egy szép, méretes csirkét előző este kívül-belül sózz, borsozz be, hajíts bele teáskanálnyi majorannát, és tedd reggelig hűtőbe. 20 dkg mazsolát áztass be 2 dl édes borba (pl. muskotályos), önts még rá 1 dl vizet, ebben a lében pihizzen ugyancsak reggelig. Másnap reggel leszűröd a mazsit, a levét félreteszed, a mazsit betöltöd a csirekbe, esetleg beletunkolsz még pár gerezd egyéb gyümölcsöt (alma, körte, narancs), majd bestoppolod a csirit és irány a sütő kb. 1 órácskára. Közben előkészítesz 20 dkg rizst, a hagyományos módon készre főzöd, de!! hagymával, ételízesítővel és gerezdnyi zúzott fokhagymával is ízesíted. Míg a csirke meg a rizs sül-fő, meghámozol 4-5 almát, kikapod a magházát és a mazsola áztatólevében 1 ek. cukor társaságában megfőzöd, s jó alaposan összetöröd. Ha a madár szép pirosra sült, kiszeded belőle a mazsit, a rizst egy kerek tál közepére halmozod és beteríted a mazsival, majd szépen körberakod a csirkedarabokkal. Tálalásig melegen tartod.

Mártás: A csirkesütésből megmaradt tunkot egy lábosba áttöltöd, s mintha rántást készítenél, liszttel besűríted, majd rátöltöd az összetört almát, és állandó kevergetés közben mártás sűrűségűre főzöd. Ha szükséges, még ízesítheted a magad módján!

Megjegyzés: Az utóbbi időben a tálaláson picit módosítottam. Egy akkora, kerek műanyag tálat, amibe belefér a rizs, kikenek Rámával, belenyomkodom a rizst, és egyben kiborítom a húsos tál közepére. A mazsival ugyanezt teszem, Őmazsisága a rizs-halom tetejére kerül, ehhez egy vékony műanyag lapot hívok segítségül. Lefedem vele a mazsit, ráfordítom az edényt a rizsre, majd óvatosan kihúzom a lapot. Most körberakom a húsdarabokkal, és kompótgerezdekkel csicsázom a "művet". Savanyúság helyett különböző kompótokkal érdemes tálalni! (Klemi)

A Mazsolás csirke almaszósszal recept édesapám saját szavú receptje!
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 7098 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x