Karácsony Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda


Lélekpillangó karácsony este újra ébred!

A Lélekpillangó egy mesebeli lény, akinek metamorfózisát, vagyis teljes átváltozását immár negyedszer követheti végig a lélek dolgaira, a mesék világára fogékony olvasó.


Karácsonyi hangulatjelentés a kínai asztrológia jegyeinek segítségével

Lássuk, mit mond nekünk a kínai asztrológia, jegyek szerint a karácsonyi ünnepekre, kalkulátorral!

Készítsen karácsonyra cukormentes szaloncukrot

A karácsony egyik elmaradhatatlan kelléke a szaloncukor, mely legtöbbször nem csupán a fa díszítésére szolgál, hanem nassolnivalónak is kiváló. Hogy a cukorbetegek és az inzulinrezisztenciában szenvedőknek se kelljen lemondaniuk erről a finomságról, Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont dietetikusa egy cukormentes szaloncukor recepttel kedveskedett.

Téli egészség és szépség tippek Horváth Évától

"Az év bizonyos szakaszaiban különösen fontos az egészségmegőrzés"- vallja Horváth Éva, aki az egészséges életmód elkötelezett híveként most beavat bennünket szépségének, egészségének, lelki harmóniájának titkaiba.

Karácsonyi ajándékként letennéd a cigit?

Azt kérte a kisfiam karácsonyra, hogy szokjak le a dohányzásról. Persze nem ezekkel a szavakkal, sokkal édesebben. Csilingelő hangja viszont a lelkembe mart. "Anya, én azt szeretném, ha mindig olyan illatos puszit adnál, mit amikor reggel ébresztesz. Később már nem jó a szagod." Bevallom, elkezdtem utánanézni, hogyan is tehetném le végleg. Nem a gyereket. A cigit.

Karácsony illata természetes füstölőanyagokkal

A karácsony az egyik legnagyobb ünnepünk. Nem csupán világi szemmel nézve, nem azért, mert ezt sulykolják a reklámok, és a média. A karácsony az valami más. A karácsony az maga a fahéj, mely lágy tüzével melengető, szegfűszeg a körbeölelő, a narancs illatú jókedv, a tömjén tisztasága, és a mirha áldása.

Gasztroajándék - Téli álom teakeverék

Már most elkezdheted az saját készítésű konyhai ajándékok gyártását! Ez egy évek óta bevált recept nálunk - próbáld ki te is!

Szépségtippek a csillagok segítségével

December révén, nyakunkon a karácsony és a szilveszter. Hogy hogyan időzítsük megjelenésünket kedvenc téli ünnepünknek megfelelően, hogy a legjobb formánkat hozhassuk, most a csillagok segítségül lesznek hozzá.

Karácsony-sztori

A karácsony szó a keleti keresztény egyház szláv nyelvéből kerülhetett a magyarba és valószínűleg bolgár közvetítéssel. Egyes bolgár nyelvjárásokban a kracsun szó a téli és a nyári napfordulót, illetve az azok körüli ünnepnapokat jelenti. Macedón nyelvjárásokban a kracsun kifejezetten karácsonyt jelent.

Chillis-vajas lazac - karácsonyi újdonság

Ha már nem szeretnéd a szokásos rántott vagy lisztbe forgatott halat tálalni akkor egy kis újdonság!


Mákkrémes pite - glutén-, tej- és tojásmentes

Nálunk idén ez lesz az ünnepi desszert, a tésztája nem túl különleges de a mákos krém igazán finommá teszi ezt a süteményt!

6 mókás ötlet, hogy izgalmas legyen nagycsaládi összejövetel

A karácsonyi családlátogatások sora igazán jó időszak arra, hogy a gyerekek is megismerjék az - esetleg rég nem látott - távoli rokonokat is. Legtöbben azért félünk ezektől az összejövetelektől, mert "vajon miről fogunk beszélni?"

Bolti vagy házi szaloncukor a jobb?

Az átlag magyar család két kiló szaloncukrot vesz, ez olyan kétszáz darab. Ha négytagú családdal számolunk, ez fejenként ötven cukor.

Tündöklő téli fények

Öltöztesse otthonát karácsonyi díszbe elegáns fehér fényekkel.

Karácsonyi menü - ha még nem tudod mi kerül az asztalra!

Még nem döntötted el,hogy mit készíts az ünnepekre? Vagy csak nem tudod a pontos receptet?Íme egy kis gyűjtemény karácsonyi finomságokból!

Gyerekhad karácsonykor

Ha együtt karácsonyoztok a rokonokkal, nem árt egy kis tervezés, hogy megelőzd az összetűzéseket a gyerekek között. Karácsonykor minden gyerek izgatott, nehezebben fegyelmezi magát. Ha ő van otthon, nemcsak a nagy felhajtást, hanem a birtokháborítást is el kell viselnie.

A karácsony ma már nem a szeretet ünnepe?! Inkább fizetünk, mint hogy szeressünk?

A bevásárló központok parkolóiban tömegével állnak az autók. A feszültség átjár mindent és mindenkit. Az imént történt egy koccanásos baleset. Ez talán az eljövendő ünnep izgalma okozta figyelmetlenségből történhetett? Nem hiszem, mert a két ember igen csak indulatos szóváltásban próbálja bebizonyítani, hogy a másik volt hibás.

Adventi muffinok - akár ajándékba is!

Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, variálható mindenféle aszalt gyümölccsel és maggal! Ajándékba is elkészítheted!

 
AdventA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x