Regisztráció
Belépés
Add meg a keresés helyét! |
X

Az RSS a Really Simple Syndication rövidítése. Legnagyobb előnye, hogy a felhasználónak rengeteg időt takarít meg. Elegendő ugyanis a telepíteni gépünkre egy ún. RSS-olvasót és beállítani kedvenc oldalaink RSS-csatornáját, amennyiben
a beállított oldalon új hír vagy cikk jelenik meg, arról értesítést kapunk, az alkalmazásban elolvashatjuk címét és a beállítástól függően egy rövid összefoglalót (lead-et) is.
Az RSS használatával elkerülhető, hogy a kedvenc hírportálok, hálónaplók oldalait naponta többször is végig kelljen nézni, hiszen az újonnan felkerült anyagok megjelenéséről az RSS-olvasó programon keresztül értesülünk, mely szinte azonnal jelez, ha a megadott webhelyen új anyagot publikálnak, s persze a felhasználó élő könyvjelzőinek törlésével bármikor le is mondhatja az "előfizetést".
A HarmoNet RSS-hírcsatornájához például a Firefox 2 böngészővel, vagy az - egyelőre angolul elérhető - Internet Explorer 7-tel  alapból hozzáférhet.

Mindkét böngészővel nagyon kényelmesen feliratkozhat kedvenc Harmonetes rovatának friss híreire: ehhez mindössze rá kell böknie a fenti táblázatban lévő címek valamelyikére.

Firefox 2 esetén az ezt követően felnyíló ablakban elég rákattintani a Feliratkozás gombra, s a rovat új hírei mindig automatikusan bekerülnek könyvjelzői közé. Az Internet Explorer 7-es változatát használók esetén is egy új ablakban lehet előfizetni a hírcsoportra, ehhez az oldal tetején lévő sárga dobozban kell a Subscribe to this feed feliratra kattintani. A Microsoft böngészőjében ezt követően a bookmarkok mellett, a csillag gombra kattintva érhetők el Feeds néven.
Az egyik legjobban használható RSS-olvasó szoftver Windows alá az ingyenes Feedreader. Egyik hasznos szolgáltatása, hogy a a képernyő jobb alsó sarkában automatikusan felnyíló miniablakokban folyamatosan felvillantja a frissen megjelent hírek címeit.

Szintén egyszerűen kezelhető az RSS Owl nevű alkalmazás, melynek legfőbb előnye, hogy menürendszere magyar nyelvű. Ugyancsak ingyen letölthető a Mozilla Thunderbird levelezőprogram, amely szintén képes az RSS formátumban publikált friss cikkek fogadására (illetve teljesértékű levelezőprogramként is használható), de a sokak által használt Outlook levelezőklienshez is elérhetők ilyen bővítések.  Az Internet Explorert 7-esnél régebbi verzióit használók a Pluck, a Maxthon, vagy az Avant Browser kiegészítőkkel vértezhetik fel böngészőjüket az RSS-hírek fogadására, s az Opera böngésző is alapból támogatja a technológiát, de Linuxhoz és Mac OS X operációs rendszerhez is léteznek ilyen szoftverek.
A Harmonet RSS csatornáinak használata magánszemélyek számára engedélyezett.

Üzleti felhasználók és bármely honlap tulajdonosa ill. fenntartója számára pedig a következő feltételekkel lehetséges:
  • A felhasználó értesíti a HarmoNet szerkesztőségét szándékáról.
  • A felhasználó elküldi a HarmoNet szerkesztőségének azon honlap elérhetőségét, amelyen az RSS-csatornákat alkalmazni szeretné.
  • A felhasználó csak a HarmoNet jóváhagyásával kezdi meg az RSS-csatornák használatát.
  • A HarmoNet fenntartja magának a jogot, hogy a későbbiekben a felhasználás feltételeit megváltoztassa.
 

 

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!