Néhány könnyű fogyókúrás recept
Címlap / Fogyira / Néhány könnyű fogyókúrás recept

Néhány könnyű fogyókúrás recept

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-21

A hét elején a Harmónia Kártya regisztrált olvasóit arra kértük, küldjenek recepteket! Ebben a cikkben tehát olvasóink bevált fogyókúráit adjuk közre, csupa olyan diéta, amit Ti írtatok, mert beváltak. Köszönjük, hogy megosztottátok velünk ezeket a recepteket! Reméljük, másoknak is segítünk vele, és gondoltunk a vegetáriánusokra és a húspártolókra, de borivókra is.  

A hét elején a Harmónia Kártya regisztrált olvasóit arra kértük, küldjenek recepteket! Ebben a cikkben tehát olvasóink bevált fogyókúráit adjuk közre, csupa olyan diéta, amit Ti írtatok, mert beváltak. Köszönjük, hogy megosztottátok velünk ezeket a recepteket! Reméljük, másoknak is segítünk vele, és gondoltunk a vegetáriánusokra és a húspártolókra, de borivókra is.

Alma kúra
A fogyó hold időszakában 10 napon keresztül csak almát enni. Én a szép, nagy, sárga golden almát szoktam fogyasztani. Nagyobb hatásért pár szünet után meg lehet ismételni. A megehető mennyiség nincs meghatározva, általában napi 1,5 kg-ot szoktam megenni. Ez inkább a szelíd módszerek kategóriájába tartozik. Ferencsik István könyve szerint teljes értékű táplálék, és hosszú ideig meg lehet élni csak almával. A fogyasztandó alma legyen azonban jó édes, szép, és szerezzen örömet a fogyasztása. A kúra alatt is már érvényesülnek a jó hátasok: jó erőnléti állapot, vitalitás, tisztaság érzés, mivel az alma egy tiszta táplálék. Remélem akik kipróbálják, fogjak szeretni. Persze minél több mozgás, sport, joga, tánc, szerelem. (Miklós Éva – HarmoNet olvasó)

Krumpli kúra kéthetente
A krumpli, jó salaktalanító komoly tápértéke van, mégis egy - egy beiktatott krumplinappal mintegy fél kilogrammnyit fogyhatunk. A krumpli nap receptje és hozzávalói: 1 kg krumplit főzz meg sós vízben, de semmi mást nem ehetsz hozzá! Nincs engedmény, sem vajat, sem zsírt nem szabad rátenni! A főtt krumplit ehetjük hidegen, vagy melegen, tetszés szerinti adagokban. Én kéthetente egyszer szoktam krumplinapot tartani. Napi fogyás általában fél kiló. Ez a módszer azért jó, mert az elfogyasztott burgonya tartalmazza a megfelelő rostanyagokat, a beleket munkára készteti, emelett tartalmazza a megfelelő folyadékmennyiséget, a szükséges vitaminokat, nem tartalmaz zsírokat, de a legnagyobb előnye, hogy jóllakottnak érzed magad tőle, nem okoz éhséget. (Tóth Kriszta HarmoNet olvasó)

Kökényvirág tea - fogyasztószer házilag
Receptjét az Interneten találta Viczinger Márk: A kökény virágából főzött tea étvágycsökkentő hatással bír. Az ebből főzött tea csökkenti étvágyunkat, használatával természetes gyógyteás fogyókúrát alkalmazhatunk. A kökény virágát még a teljes kinyílást megelőzően kell leszednünk. Ezt az időpontot a legegyszerűbb módon úgy érhetjük el, hogy vegyesen szedjük a bimbós és a kinyílott stádiumú virágokat. Általában a március hónap, illetve április első fele alkalmas a virágszedésre. A legjobb módszer a terítős szedés, mikoris a bokor alá terítőt terítünk és bottal megveregetjük a bokrot. A terítő tartalmát vászonzsákban hazavisszük és kiválogatjuk a virágszirmokat a letört ágak közül. Szárítani a radiátorra terített vásznon lehet. Teafőzés: Mint a gyógyteáknál általában, itt is egy evőkanálnyi szárított levelet teszünk a teáscsészébe és felöntjük forró vízzel. Semmi cukor, vagy ízesítő nem jön bele. Hidegen, vagy melegen napi 2-3 csészével fogyasztunk belőle.

Fogyókúra férfiaknak!
Szintén Márk küldte az alábbi férfi-fogyókúrát, ám még mielőtt nagyon örülne az alkoholt, illetve a bort kedvelő fogyókúrázó, jó ha előbb felkeresi szakorvosát, akivel megvitatja a kúrát!
A Schrott – féle Bor – kenyér kúra az egyik legszigorúbb fogyókúra. Csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. A kúra 6 napig tart.
Naponta mindig ugyanaz:
8 órakor: 1 dl fehér száraz fehérbor, 1 db zsemle
10 órakor: 1 dl fehér száraz fehérbor, 1 db zsemle
12 órakor: 1 dl fehér száraz fehérbor, 1 db zsemle
2 órakor: 1 dl fehér száraz fehérbor, 1 db zsemle
4 órakor: 1 dl fehér száraz fehérbor, 1 db zsemle
6 órakor: 1 dl fehér száraz fehérbor, 1 db zsemle
8 órakor: 1 dl fehér száraz fehérbor, 1 db zsemle
10 órakor: 1 dl fehér száraz fehérbor, 1 db zsemle
Gépkocsivezetők, gyerekek, terhesek, szoptatós anyák természetesen nem alkalmazhatják a kúrát.

Váraljai Julianna fogyókúrája:
A Testkontroll módszereit figyelembe véve csak egyféle étel fogyasztását javaslom. Ha grillcsirkét eszel, edd magában, semmi kenyérke, krumplicska! Egyél sok zöldséget, de ne csak azt, mert, abban nincs elég fehérje. Ha vegi vagy, akkor szójafélével, búzahússal, vagy más általad kedvelt étellel pótold. Célszerű folyamatosan C vitamint szedni mellette és legalább napi két liter folyadékot, (vizet!) meginni mellé. A sport – hastánc, jóga, thai chi – is egészítse majd ki ezt a kúrát és a hatás hosszú távú lesz!

A HarmoNet olvasói levelei alapján összeállította: Bucher Kati
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 14466 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x