Rakott szejtán
hirdetés
Címlap / Fogyira / Rakott szejtán

Rakott szejtán

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-24

A szejtán a búzából kivont fehérje, nagyon tápláló és teljes értékű étel, remek húspótló. Általában bioboltokban kapható.  

Hozzávalók:

2 csomag szejtán (pl. magyaros, gyrosos ízesítésű stb. - magunk is készíthetünk szejtánt, ekkor mi ízesíthetjük gyros fűszerrel, magyaros fűszerekkel, és ebben  pácoljuk olajos alapon a szejtánt - ez sem sokkal bonyolultabb)
2dl teljes kiőrlésű liszt
2 púpos mk pirospaprika és csípőspaprika ízlés szerint
2 db vöröshagyma - szeletelve
4-6 db paradicsom - szeletelve
2 db paprika szeletelve
1/2 ek majoránna
némi olaj

Elkészítés:

Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal. A lisztből és paprikából paprikás lisztet készítünk, amiben vékonyan meghempergetjük a szejtáncsíkokat.

A tepsi aljára paprikás lisztes szejtánok kerülnek, majd a hagyma, paprika szeletek, meghintjük majorannával, majd jönnek a paradicsom karikák. A legtetejére ismét paprikás lisztbe forgatott szejtán csíkok kerülnek, amik a sütés hatására különlegesen ízletesen ropogósak lesznek (az alul lévők pedig remek szaftot adnak a zöldségeknek). Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve kb. 30 perc alatt kész is van.

Petrezselyemmel díszített párolt barna-rizzsel kínálom, melyhez fokhagymás yofu öntetet (1 pohár yofu jól elkeverve 1 nagyobb kerezd zúzott fokhagymával) javaslok. De az öntet el is hagyható.

 




 
 
[ 7668 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x