HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-09-22
Címlap / Fogyira / Receptek

Receptek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-09-22

A negyedelt karalábékat hámozd meg, szeleteld fel, főzd meg sós vízben, majd szűrd le. A zsenge leveleket vágd fel csíkokra. Ugyanebben a lében főzd meg a karikára vágott póréhagymát, melyet szintén szűrj le. Vajazz ki egy mély tűzálló tálat... 

 

RAKOTT KARALÁBÉ

Hozzávalók: 5 dkg vaj, 2 dl tejszín, 2 karalábé, 2 póréhagyma, 1 tojás 1 csipet cukor, 1 cs. petrezselyem, só, fehér bors

A negyedelt karalábékat hámozd meg, szeleteld fel, főzd meg sós vízben, majd szűrd le. A zsenge leveleket vágd fel csíkokra. Ugyanebben a lében főzd meg a karikára vágott póréhagymát, melyet szintén szűrj le. Vajazz ki egy mély tűzálló tálat. A tálba rétegenként rakd le a karalábé felét, majd a póréhagymát. Keverd össze a tejszint a karalábélével, és öntsd le a rétegeket. Újból a karalábé és a póréhagyma következik. Tetejére öntsd a maradék tejszínes keveréket. Forró sütőben süsd 20 percig fólia alatt, majd a fóliát levéve süsd pirosra. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel.


ZÖLDSÉGES GOMBASALÁTA

Hozzávalók: 50 dkg gomba, 2 dl kefir, vöröshagyma, 2-3 sárgarépa, 2-3 ecetes uborka, 1 tubus majonéz, 1 narancs, só, bors

Vágd apróra a hozzávalókat, tedd egy mély tálba, és az egészet öntsd le 2 dl kefir és a majonéz keverékével. (A majonézt te is egyszerűen elkészítheted turmixgépben)

NYERS PARADICSOMLEVES HABGALUSKÁVAL

Hozzávalók: 1 kg paradicsom (vagy 1l paradicsomlé) 2 kanál cukor, 2 tojásfehérje, zellerlevél, só

A megmosott paradicsomokat mosás után törd át, és sózd meg. A zellerleveleket főzd meg, és levét öntsd a paradicsomhoz. A tojásfehérjékből verj kemény habot, gyengén cukrozd meg, majd egy nagyobb szűrőkanálban állítsd gőz fölé, míg a hab meg nem dermed. A lehűtött levesbe tálaláskor a habból vizes kanállal szaggasd bele a galuskát.

SAJTOS PADLIZSÁN

Hozzávalók: 1 kg padlizsán, 1 kg paradicsom, 8 dkg reszelt parmezán sajt, 1 fej hagyma, 20-25 dkg bazsalikomlevél, kevés olívaolaj, só, bors

Az apróra vágott hagymát párold üvegesre, a feldarabolt paradicsommal addig főzd, míg a leve el nem párolog. A viszonylag sűrű masszát ízesítsd sóval, borssal, majd paradicsompasszírozón passzírozd át. A megtisztított, felszeletelt padlizsánt forró olajban süsd világosbarnára. Tedd egy lapos tálba a padlizsánszeleteket, minden rétegre önts a szószból, és szórd meg sajttal, és bazsalikomlevéllel. (szárított bazsalikomot is használhatsz hozzá). A tetejére paradicsomszósz kerüljön, melyet szórj meg sajttal és díszítsd bazsalikomlevéllel. (Esetleg petrezselyemlevéllel).

RESZELT KÁPOSZTASALÁTA

Hozzávalók: 8o dkg fejes káposzta, olaj, cukor, fél citrom leve, fehér bors, 1 db paradicsom, kapor, só

A káposztát jól mosd meg, gyaluld le, sóval, borssal ízesítsd. Pár órára tedd hűtőbe. Ezután levét nyomkod ki. Az olajat citromlével, fehér borssal keverd össze, majd öntsd a káposztára. Szép káposztalevéllel, paradicsomszeletekkel és kaporral díszítsd. Jól lehűtve tálaljuk.

HAGYMÁS UBORKALEVES

Hozzávalók: 50 dkg uborka, 3 dl joghurt, 2 dl fehérbor, porcukor, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, só, bors

A joghurtot keverd össze a tejjel, reszeld bele a hagymát, ízesítsd citromlével, cukorral, borssal. Az uborkát jól mosd meg, de ne hámozd meg. Vágj le néhány szeletet, tedd félre, tálaláskora leves tetejére tesszük. A többi káposztareszelőn reszeld le, és keverd a levesbe Lehűtve tálald.



SAJTT0LCSÉREK KÖRÖZÖTTEL

Hozzávalók: 50 dkg túró, 30 dkg sajt, 20dkg vaj, só, fűszerpaprika, őrölt kömény, 1 cs. Metélőhagyma, 1 cs. Retek, 1 cs. Újhagyma, 1 fej saláta

A túróból készíts zöld és piros körözöttet metélőhagymával, illetve fűszerpaprikával színezve. A sajtot vágd vékony szeletekre és a körözöttet habzsák segítségével a tölcsér alakúra formázott szeletekbe, töltsd be. A tálat tisztított fejessaláta levéllel béleld ki, ízlésesen rendezd el a töltött sajtokat, melyeket retekkel és újhagymával díszítsd.

NYÁRI ZELLERKRÉMLEVES

Hozzávalók: 1 dl tejföl, 2 ek. olaj, 1 nagy fej zellergumó, a közepes burgonya, 1 leveskocka, 1 zsemle, só, cukor, ecet

A megtisztított zellergumót és a burgonyát leveskockával ízesített vízben főzd, puhára, utána turmixold át. Keverd bele a tejfölt és cukorral, sóval, ecettel ízesítsd kellemesen pikánsra. Ha kell, öntsd fel annyi vízzel, hogy krémleves sűrűségű legyen. Újra átforraljuk. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

SALÁTA INDIAI MÓDRA

Hozzávalók: 2 dl joghurt, 1 nagy uborka, 2 paprika, 2 paradicsom, kapor, petrezselyem, őrölt köménymag, bors

A paprikát és paradicsomot szeleteld fel, add hozzá a finomra vágott kaprot, petrezselymet, majd a felszeletelt, meghámozott uborkát. Ízesítsd sóval, őrölt köménymaggal. Végül öntsd le joghurttal. Hidegen tálald..




 
 
[ 3107 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
/img/hirdetes/harmonet_kinai.png
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x