Parajfánk Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda
Címlap / Fogyira / Parajfánk

Parajfánk

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-08-04

Természetesen nem édes fánkra kell gondolni, az azért erős lenne spenóttal... Ez egy sós finomság, ami után Popeye is megnyalná a szája szélét! 


Rendezvénynaptár
Hozzávalók: 

12 dkg vaj
10 dkg liszt
1 db tojássárgája
2 db tojás
3 dl étolaj
40 dkg paraj
10 dkg reszelt sajt


Elkészítés:

Egy edényben 1 dl vizet 10 dkg vajjal, kevés sóval felforralunk. Amikor forr, állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet, és addig főzzük, amíg az edény falától elválik. A tűzről levesszük, és langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a tojásságát és az egész tojásokat.

Serpenyőben olajat hevítünk. Kanál segítségével diónyi nagyságú fánkokat szaggatunk úgy, hogy előbb a kanalat az olajba mártjuk. Amikor a fánkok már szép piros színűre sültek, fedővel letakarjuk, ekkor szépen felfújódnak és belül üresek maradnak.

A fánkokat kettévágjuk, és a parajpürével megtöltjük. A megfőzött parajlevelet, áttörjük, majd forró vajon jól átmelegítjük. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Amikor ezzel a kellemesen jó ízű parajpürével a fánkokat betöltöttük, azonnal forrón tálaljuk, és tetejüket gazdagon meghintjük reszelt sajttal.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 2121 kJ/507 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor


 
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 1988 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x