HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-19
Címlap / Fogyira / Parajfánk

Parajfánk

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-19

Természetesen nem édes fánkra kell gondolni, az azért erős lenne spenóttal... Ez egy sós finomság, ami után Popeye is megnyalná a szája szélét! 

 

Hozzávalók: 

12 dkg vaj
10 dkg liszt
1 db tojássárgája
2 db tojás
3 dl étolaj
40 dkg paraj
10 dkg reszelt sajt


Elkészítés:

Egy edényben 1 dl vizet 10 dkg vajjal, kevés sóval felforralunk. Amikor forr, állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet, és addig főzzük, amíg az edény falától elválik. A tűzről levesszük, és langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a tojásságát és az egész tojásokat.

Serpenyőben olajat hevítünk. Kanál segítségével diónyi nagyságú fánkokat szaggatunk úgy, hogy előbb a kanalat az olajba mártjuk. Amikor a fánkok már szép piros színűre sültek, fedővel letakarjuk, ekkor szépen felfújódnak és belül üresek maradnak.

A fánkokat kettévágjuk, és a parajpürével megtöltjük. A megfőzött parajlevelet, áttörjük, majd forró vajon jól átmelegítjük. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Amikor ezzel a kellemesen jó ízű parajpürével a fánkokat betöltöttük, azonnal forrón tálaljuk, és tetejüket gazdagon meghintjük reszelt sajttal.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 2121 kJ/507 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor


 
 




 
 
[ 1466 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x