Könnyű póréhagymás túrófelfújt
Címlap / Fogyira / Könnyű póréhagymás túrófelfújt

Könnyű póréhagymás túrófelfújt

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-27

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, lazán (tésztalapáttal), a masszába beleforgatjuk. 


Rendezvénynaptár
Elkésztési idő: 50 perc, a hűlés ideje nélkül

Adagonként: 13,1 g fehérje, 8,5 g zsír, 4,3 g szénhidrát, 619 kj, 148 kcal

1 kisebb póréhagyma, 1 teáskanál növényi olaj, morzsolt kakukkfű, vagy majoránna, 2 tojás, 250 g sovány túró, 1 evőkanál parmezán sajt ( 10 g ), kevés zöldpetrezselyem, jódozot só, frissen őrölt bors

A póréhagymát letisztítjuk, hosszában kettévágjuk, gondosan megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. Az olajat nagyobb edényben felforrósítjuk. Ebben a póréhagymát félkeményre átpároljuk. Kakukkfűvel, vagy majoránnával fűszerezzük és lehűtjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a túróval és a sajttal elkeverjük. A petrezselymet leöblítjük, leitatjuk, a levélkéket lecsipkedjük, apróra vágjuk és a hagymacsíkokkal a túrós masszába keverjük. Sóval és borssal erősen fűszerezzük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, lazán (tésztalapáttal), a masszába beleforgatjuk.

A masszát 4 kikent 250 ml űrtartalmú, tűzálló) formába töltjük. A formákat rácsra helyezve a sütőbe tesszük.

Felső/alsó hőfok: Kb. 180 C előmelegítve
Légkeverős sütőnél. Kb. 160 C előmelegítve
Gázsütőnél 2-3 fokozat
Sütési idő: 30 perc

A felfújtat a sütőből kivéve azonnal tálaljuk
Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 1501 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x