Vegán sushi
Címlap / Fogyira / Vegán sushi

Vegán sushi

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-24

Ez valójában csak sushinak - vagyis különleges japán nyershal-ételnek - néz ki, de természetesen állati eredetű adalékoktól mentes, így nem igazi sushi.  

Hozzávalók
1 csomag tengeri alga
40 dkg rizs
20 dkg mirelit borsó
2 teáskanál só
1 teáskanál bio-vegeta ételízesítő
1 evőkanál piros erős paprika,
1 kávéskanál bors
2 evőkanál étolaj
3 evőkanál étolaj és 4 dl víz

Elkészítés módja

Vastagfalú lábosba kevés olajon a rizst megforrósítjuk és befűszerezzük : sóval, ételízesítővel, borssal és az előzőleg már megfőzött és leszűrt mirelit zöldborsóval. Azonnal felöntjük meleg vízzel, felhevítjük, és fedő alatt nagyon-nagyon lassan megpároljuk, teljesen puhára főzve (vége felé a gázt már le is lehet kapcsolni).
Amikor ez a fűszeres, puha, illatos rizs készen van, elővesszük a tengeri alga lapokat.
10 darab van egy csomagban. Minden egyes lapra annyi kupacot teszünk a rizsből, hogy még össze lehessen tekerni, tehát becsomagolni...
Szépen egymás mellé rakjuk a kis alga-batyukat (mellesleg nem is olyan kicsik) és tapasztaljuk,hogy az alga máris felpuhult. Így további főzésre nincs szükség.
Viszont nagyon ízletes lesz,ha még egy kis szósz is csinálunk: nem kell más,csupán víz, só, erős paprika,bors és étolaj. Ezeket összeforralva egyszerűen ráöntjük az alga-batyukra.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1896 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x