Mézes, pörkölt földimogyorós pogácsa
Címlap / Nasira / Mézes, pörkölt földimogyorós pogácsa

Mézes, pörkölt földimogyorós pogácsa

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-05

Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra. A mozsárban megtört barna cukrot, a porcukrot és a margarint verjük habossá egy nagyobb tálban. Adjuk hozzá a földimogyoró vajat, a mézet, a vaníliát és a tojásokat - az egészet jól keverjük össze. A pontosan kiadagolt lisztet, a sütőport és a sót csak ezután keverjük bele. 

 

Hozzávalók:
Pogácsa:
3 dl barna cukor (pörkölt süvegcukor),
1 dl porcukor,
3 dl lágy margarin vagy vaj,
3 dl földimogyoró vaj,
1 dl méz,
1,5 teáskanál vanília,
3 db tojás,
4 dl korpás liszt,
1,5 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál só.

Máz:
2/3 dl földimogyoró vaj (krém),
3 evőkanál méz,
1/2 dl forró víz,
3 dl porcukor,
2 dl apróra vágott édes (nem sós!) pörkölt földimogyoró.

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra. A mozsárban megtört barna cukrot, a porcukrot és a margarint verjük habossá egy nagyobb tálban. Adjuk hozzá a földimogyoró vajat, a mézet, a vaníliát és a tojásokat - az egészet jól keverjük össze. A pontosan kiadagolt lisztet, a sütőport és a sót csak ezután keverjük bele. A teáskanálnyi adagokat egymástól mintegy 2 -3 cm távolságban rakjuk a kizsírozatlan sütőlap(ok)ra.

Lisztbe mártott késsel vagy villával szabdaljuk meg az adagok tetejét, (ahogyan a pogácsánál szoktuk). 9 - 12 percig süssük a 180C°-os sütőben, amíg csak arany barnák nem lesznek. Sütés után azonnal vegyük le őket a sütőlap(ok)ról, és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy közepes nagyságú tálban keverjük jól össze a földimogyoró vaj krémet, a mézet és a forró vizet. Annyi porcukrot keverjünk hozzá, hogy jól kenhető legyen, és kenjük meg vele a pogácsák tetejét. A kenegetéshez stílszerűen libatollból készült konyhai ecset az igazi, nagyanyáink használtak ilyet, de másféle ecset is megteszi. Kb. fél teáskanálnyi pörkölt földimogyorót hintsünk mindegyik tetejére, és hagyjuk, hogy a mogyoró jól beágyazódjon a mázba. A végén mintegy 80 - 100 db finom süteménnyel leszünk gazdagabbak.

Zárt dobozban, zsírpapír rétegek között tárolhatjuk a pogácsákat, hűtőszekrényben akár fél évig is elállnak.




 
 
[ 3397 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x