Pro- és prebiotikus oltóanyag, joghurt házi készítéséhez....
Címlap / Nasira / Pro- és prebiotikus oltóanyag, joghurt házi készítéséhez.

Pro- és prebiotikus oltóanyag, joghurt házi készítéséhez.

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

PP Joghurt, vagy Pro-Pre Joghurt. A név a pro- és prebiotikus tulajdonságra utal. Azért ezt a nevet adtuk a terméknek, mert a felhasznált probiotikumok és a prebiotikum keverék többszörös szimbiózisba működnek együtt és ennek köszönhetően érkeztünk ahhoz a mérföldkőhöz a fejlesztéssel, hogy ma már találmányról beszélhetünk.  

Kísérleteink során azt tapasztaltuk, hogy az összetevők bizonyos kombinációban vártnál hatékonyabban fejtik ki hatásukat. Sikerült olyan terméket alkotni, ami jelentősen hozzájárulhat az immunrendszer megfelelő működéséhez és ez számos egészségügyi probléma esetén segítheti a gyógyulást, vagy megelőző szerepet tölthet be. Különösen ajánlott fejlődő, legyengült, vagy nagy terhelésnek kitett szervezetek számára. A két név változatot attól függően fogjuk alkalmazni, hogy melyik piacon vagyunk. A tengerentúlon, már biztos, hogy a Pro-Pre név lesz előtérben.

A fejlesztést 2011-ben kezdtük el, amihez az ötletet egy német termék adta. A koncepció nagyon megtetszett és az említett termék felhasználása közben úgy éreztük, hogy több lehetőséget nyújthat egy ehhez hasonló oltóanyag. Ahogyan elmélyedtünk a tejsavbaktériumok világában, egyre jobban tetszett a kihívás és a feladat. Minden akadályozó körülmény ellenére kitartóan dolgoztunk a terméken. A PP Joghurt annak a szűnni nem akaró vágynak a gyermeke, ami beakarta bizonyítani és be is bizonyította, hogy többet is rejthet egy tasak oltóanyag.
Két kérdést szegeznek nekünk a leggyakrabban. Az első, hogy miben különbözik a termékünk attól, mint amikor a kész élőflórás joghurtot használjuk oltóanyagnak. A másik, hogy miben különbözik a termékünk a már kapható szimbiotikus (pro és prebiotikus) oltóanyagoktól.A válaszunk az első kérdésre:
A mi termékünk a starter kultúrák mellett több probiotikus törzset tartalmaz, melyek szaporodási egyensúlya felborul, ha a kész joghurttal oltjuk be újra a tejet. Ez nem feltétlenül lenne rossz, de már csak emiatt sem várhatjuk el ugyanazt a probiotikus hatékonyságot. Azután ott vannak a prebiotikumok, melyek egyáltalán nem képesek szaporodni. Ezekből annyi lesz a joghurtban, amennyit a tasak tartalmaz. A kész joghurttal való oltásnál nem beszélhetünk prebiotikus hatásról. Ezeken felül nem szabad szó nélkül hagyni, hogy az újraoltással növekszik az esélye annak, hogy olyan baktériumokat is szaporítunk, melyek nem a javunkat szolgálják. Számos baktériumtörzs található a levegőben melyek életképesek oxigénmentes környezetben. Ráadásul egyre több a toxin termelő e-coli mutálódott törzs is. Sajnos ezek teljesen új törzsek, melyek nem léteztek néhány évtizeddel ezelőtt, ilyen például az o104:h4, ami az egyik legveszélyesebb. Minél több lépcsőben oltjuk be az előzőleg készült joghurtból a tejet, annál nagyobb az esélye, hogy ellenséges baktériumtörzseket is szaporítunk. A második kérdésre jobban szeretünk válaszolni:
A PP Joghurt fejlesztése közben több célunk is volt. A probiotikus hatás tekintetében túl akartuk szárnyalni a már piacon lévő termékeket és sikerült is. Ugyanennyire fontos volt, hogy ízében is lekörözzük a mezőnyt, hogy a fogyasztása már önmagában olyan élményt nyújtson, amit újra és újra átakar élni az ember. Valamint a játék! Célunk volt, hogy a fogyasztóink teret kaphassanak a játékra. Nagyon büszkék vagyunk, hogy az oltóanyag alternatívát kínál többféle karakterű joghurt készítésére. Ezzel lehetőséget adva az alkotói készségek kibontakozására. A fentieken felül, hangsúlyt fektettünk arra, hogy ne érje kudarc a fogyasztókat. A Pro-Pre Joghurt esetében, amennyiben a hőfokszabályokat betartjuk, akkor biztos a végeredmény. Kulcsfontosságú, hogy sikerélménye legyen az alkotónak, mert csak így szerezhet örömet környezetének és saját magának.

Még valami hajtott minket a fejlesztés közben, amire nincs pontos kifejezés. Olyan ez, mint a vonzalom. Hiába találkozunk tökéletes természetű és küllemű képviselőjével a másik nemnek, ha nem érinti meg a lelked, akkor nincs szerelem. Azt akartuk, hogy varázsa legyen terméknek, amitől több lesz mint jó, vagy nagyon jó. Számunkra meghozta a fejlesztés amit kerestünk és ezt a visszajelzések megerősítik. Több száz tesztalany után is azt tapasztaljuk, hogy még olyan nők és férfiak is újra kívánják a PP Joghurtot, akik nem is kifejezetten nagy joghurt fogyasztók. A rendszeres joghurtfogyasztókra pedig különösen igaz, hogy rabjaivá válnak a magyar produktumnak.
 


A gyártást saját üzemben tervezzük megkezdeni, melynek létrehozásában a Nemzeti Innovációs Hivatal segítségére is támaszkodunk. Egy jól átgondolt gyártási folyamat eredményeként kapjuk meg az állandó minőségű oltóanyagot. A fogyasztóink nagy többségének igen fontos, hogy BIO minősítésű termékhez juthassanak, ezért nem csak a felhasznált alapanyagok tekintetében, de a gyártási folyamat vonatkozásában is alapvető feltétel. A gyártási folyamat kialakításánál, nem csak a HACCP minőségi normákat, hanem a BIO Kontroll előírásait is követjük.

Az otthoni prémium minőségű joghurt elkészítése nagyon egyszerű, nincs is másra szükség, mint:
- az érlelőre, ami az erre a célra kifejlesztett termosz, aminek a TeFe Ház nevet adtuk.
- 1 liter tejre
- egy tasak oltóanyagra.

A tej felmelegítése után az oltóanyagot el kell keverni a tejben és a TeFe Házban kell érlelni 8-10 órán keresztül. Ezután mehet a hűtőbe és 1 hétig fogyasztható, persze eddig senkinél sem marad meg. :) Az így elkészített natúr joghurtból ezernyi ételt és italt készíthetünk. Ha egy zsákban lecsöpögtetjük, akkor egészen sűrű, krémes joghurtot kapunk, amit akár tejszín, vagy krémsajt helyett is felhasználhatunk. Serfőző Tamás mesterszakács kiváló joghurtos receptfüzetet állított össze, melyeket fokozatosan osztjuk meg rajongóinkkal a facebook oldalunkon. Ezen az oldalon tartjuk a kapcsolatot az érdeklődőkkel, akik innen szerezhetnek információkat a termék bevezetéséről, a kóstoló napokról, vagy a játékokról.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6789 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x