Mi micsoda? A zab
hirdetés
Címlap / Polcra / Mi micsoda? A zab

Mi micsoda? A zab

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-07

A zabról és a zabból készülő zabtejről írnék most! Tudjatok meg többet róluk! 


Rendezvénynaptár

Honnan származik?
A kutatások szerint Ázsiából ered és a vándorló népek által terjedt el a világon. Az ősi germán és kelta sírokban sokszor találtak zabszemeket, így biztosra vehető,hogy már ismerték és használták is. Hazánkban régebben csak állati takarmányként használták, csak néhány nagyon szegény vidékre volt jellemző a konyhai használata. Napjainkban elterjedőben van az egészséges életmód hívei között, hiszen felismerték jótékony hatását!

Mit tartalmaz?
Rendkívül magas fehérje és rosttartalmú élelmiszerünk, amely tartalmaz még B-vitamint, E-vitamint, vasat, káliumot, kalciumot, foszfort és magnéziumot. A benne található sok hasznos anyagnak köszönhető jótékony hatása az idegrendszerre, az emésztésre, a bőrre. Lúgosító hatása miatt gyakran fogyasztják gyomor és bélbántalmakkal küzdő betegek is. Fogyasztása ajánlott kisgyermekek, kismamák, betegségből lábadozók részére is. Energiával és vitaminokkal tölti fel a szervezetet.


Mi készüljön belőle?
Pelyhesítve és őrölve terjedt el, készülhet belőle kenyérféle, zöldséges ételek, péksütemény de főzhető belőle kása is. Húsos ételek dúsításához is használható. Kásáját ízesíthetjük friss és aszalt gyümölcsökkel és zöldségekkel is.

Készítsünk zabtejet!
2 ek. zablisztet felöntjük 1 liter vízzel, alaposan elkeverjük és 30 percig főzzük lassú tűzön. Az ebből készült "tej" ízesítve fogyasztható, de használhatjuk kásák, sütemények, krémek készítéséhez is.

Patocskai Nikolett
 




 
 
[ 4450 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x