Mi micsoda? A karob
Címlap / Polcra / Mi micsoda? A karob

Mi micsoda? A karob

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Hallottál már a szentjánoskenyérfáról? Esetleg arról,hogy magjából finom ízesítő készül ami a kakaóhoz hasonlít? Most megtudhatod mi is a karob! 

Honnan származik?
A szentjánoskenyérfa terméséből - amelyet a szegények eledelének tartottak évezredek óta -  állítják elő. Ennek a fának a sokoldalú felhasználását már a Bibliai időkben felfedezték akkor még nedvét használták édesítésre és erjesztett italok készítésére. Legendák szólnak termésének tápláló hatásáról, egy történet szerint Keresztelő Szent János ennek a termésnek köszönhette életét a sivatagi bolyongásai során. Magjait az ókorban pénzként és súlymértékként is használták, aranyat és drágaköveket mértek a segítségével.

Mit tartalmaz?
Az őrölt szentjánoskenyérfa magja a kakaóra hasonlít, édeskés ízű gazdag A és B vitaminban, kalciumban. Zsírtartalma viszont alacsonyabb mint a kakaóporé, valamint nem tartalmaz glutént, laktózt, koleszterint, koffeint és nátriumban is szegény. Ajánlott gyermekeknek, várandós és szoptató anyáknak, liszt, tejcukor és kakaóra érzékenyeknek. Nyugodtan fogyaszthatják szívbetegségben és köszvényben szenvedők is.

Mi készüljön belőle?
Minden olyan ételünkhöz használhatjuk amelyhez kakaóport adnánk. Jól oldódik hideg és meleg folyadékokban, így készülhet belőle reggeli ital, turmix, tejes finomságok. Süthetünk is vele süteményeket, tortákat, kekszeket, kalácsokat valamint fagylaltok, pudingok, levesek készítéséhez is tökéletes.


Recept tippek:
Sacher torta>>
Mandulás-kesudiós karobtorta>>
Narancsfűszeres epertorta>>
Kókuszos mákosgolyók>>

Patocskai Nikolett

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10908 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x