Mi micsoda? A wasabi
Címlap / Polcra / Mi micsoda? A wasabi

Mi micsoda? A wasabi

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

A mai írásomat a férjem ihlette! Hogy miért? A cikk végén kiderül!  

Honnan származik?
A wasabi vagy más néven japán torma egy Japánból származó növény melynek gyökerét használják fel. Eredetileg Japán hegyi folyóinak partján nőtt. Az igazi növény többnyire csak Japánban kapható és rendkívül drága, az Európában fellelhető készítmények többnyire mustárporral vannak dúsítva. A japánok cápabőrön reszelték le(az volt elég érdes ahhoz, hogy a tormát apróra tudja reszelni), nálunk ez hagyományos reszelőn történne.

Mit tartalmaz?
A Japánok évezredek óta használják nyers halas ételeikhez fertőtlenítő hatása miatt. A régi időkben még nem voltak olyan higiénés viszonyok, mint ma, így kihasználták a torma hatásait. Az emésztésre is nagyon jó hatással van, ajánlatos fogyasztása.

Mi készüljön belőle?
A szusi egyik alap ízesítője, használják szószként közvetlenül a halra kenve vagy a szójás mártogatós keverékhez adva. Emellett rizses, halas ételekhez, salátaöntetek ízesítéséhez is kiváló. Az ínyencek a wasabi levelét is hasznosítják mint főzelék, saláta vagy palacsintaszerű tésztába mártott falatka. Nálunk por és pasta formában kapható, ezzel ízesíthetők az ételek.

A mi családunkba úgy tört be,hogy a férjem rátalált egy csemegére - a wasabis mogyoróra, majd később a wasabis borsóra - amit mint rágcsálnivalót előszeretettel ropogtat! Most már nálunk is a nagyobb élelmiszerüzletekben kapható, próbáld ki, megéri!

Patocskai Nikolett

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 36657 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x