Mi micsoda? A sárkánygyümölcs
Címlap / Polcra / Mi micsoda? A sárkánygyümölcs

Mi micsoda? A sárkánygyümölcs

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Sárkánygyümölcs?? Nem, ez nem vicc, létezik!Dragonfruit vagy patahaya néven is ismerheted, de tudj róla meg többet! Olvass tovább!  

Honnan származik?

A sárkánygyümölcs vagy más nevén pitahaya, pitaya vagy dragonfruit Dél-Amerikából származik. A kaktuszfélék családja tartozó gyümölcsöt Izraelben, Vietnámban és Kínában is termesztik. Enyhén savanykás, dinnyére emlékeztető ízű exkluzív növény amely nagyon trendi napjainkban. A legendák szerint a sárkányok teremtették vagy a sárkány tojásához hasonlítják, ezért úgy gondolták, hogy fogyasztásával olyan erősek lesznek akár a sárkányok. Külseje miatt is asszociálhatnak rá, hiszen hegyes pikkelyek borítják.

Őshazájában, Dél-Amerikában fára futtatva termesztik ezt a nem mellesleg igénytelen növényt. Az orchideákhoz hasonlóan kevés földben elél, nedvességet a levegőből veszi fel és jól tűri a környezeti változásokat. Különlegessége még az,hogy a virágja csodaszép krémszínű és éjszaka virágzik.


Mit tartalmaz?

Mint minden gyümölcs ez is nagyon egészséges. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Frissen fogyasztva például gyümölcssalátában elősegíti az emésztést és jó hatással van a gyomorra.

Mi készüljön belőle?


Ez a gyümölcs nyersen is fogyasztható. Nagyon jól megállja a helyét gyümölcssalátákban, koktélokban, bólékban is. Akár két hétig is eláll szobahőmérsékleten tárolva. Ezt az exkluzív gyümölcsöt nem minden nap fogyasztja az ember de egy vendégség alkalmával vagy ünnepeken érdemes felhasználni mert nagyon mutatós!


 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 36610 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x