Mi micsoda? A tamarind
Címlap / Polcra / Mi micsoda? A tamarind

Mi micsoda? A tamarind

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-18

Ettél már indiai kaját? Akkor biztosan találkoztál már a tamarinddal, ha nem akkor most megtudhatod mi is ez. 

 

Rendezvénynaptár

Honnan származik?
A tamarind vagy tamarindusz fa Afrikában őshonos, gyakori mint nálunk a hárs vagy a tölgy. Akár 25 méter magasra is képes megnőni. Ennek a fának a termését hasznosítják. Bár Afrikából származik de elterjedt Indiában és Ázsia többi részén is. Sőt Amerika bizonyos részén vadon is megterem.
Az indiaiak különleges erőt tulajdonítanak neki, úgy gondolják, hogy a tamarindusz fa magához vonza a szellemeket és gyümölcse képes befolyásolni a gyermekáldást. A monda szerint az anyós kislány unokát szeretett volna de a fia és a menye még néhány évig kettesbe szerettek volna élni. A tamarind fa ontotta gyümölcseit, magához vonzva ezzel a környékbeli várandós anyákat akik a gyümölcs fanyar-savanykás ízére vágytak. Amikor az anyós a menyét látta falatozni a gyümölcsből felderült az arca. Menyének egy jó nagy adag tamarindos-gyömbéres szószt-indzsi karit készített és 9 hónap múlva megszületett a hőn áhított kislány unoka.

Mit tartalmaz?
Régebben nálunk is használták a belőle készült lekvárt székrekedésre kisgyermekeknek, idős embereknek, várandós és szoptatós anyáknak adták. Emellett ismeretes még lázcsillapító, vértisztító hatása. Bizonyos megfigyelések szerint a potenciazavarokra is jó hatással van. Vitamintartalma nem jelentős viszont nagy mértékben tartalmaz káliumot és vasat is.


Mi készüljön belőle?

Fűszerként használják az érett termésből nyert és megtisztított gyümölcspürét. A kész koncentrátumot nálunk is lehet vásárolni ázsai élelmiszereket árusító üzletekben.
Az indiai konyha jellegzetes ízesítője, a gyümölcshúsból szószt főznek és azt ízesítésre használják. Curryk, chutneyk és egyéb indiai finomságok állandó hozzávalója.


 
 
[ 48688 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 72
 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x