HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-09-19
Címlap / Polcra / Uncsi a fasírt? 3 különleges vega fasírozott - készítsd házilag!

Uncsi a fasírt? 3 különleges vega fasírozott - készítsd házilag!

Forrás: Vegafood
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-09-19

A fasírt a világ legjobb találmánya. Még a kezdő háziasszonyok is képesek elkészíteni. Az ízek napról napra jobban összeérnek benne, és akár 2-3 napig is fogyasztható, ha jól hűtve tároljuk. Ezerféleképpen variálható a fűszerek és más alapanyagok szerint. Miért készíted mindig ugyanúgy? Mi van, ha kihagyod a húst és olcsóbban finomabbat készítesz? 3 tuti fasírtrecept - ne hagyd ki! 

 

1. Káposztás-füstöltsajtos fasírt
Ez a fasírt egy igazi gasztronómiai különlegesség. Nagyon nehéz elrontani és a siker garantált vele. Gyorsan meg van, úgyhogy ha pikk-pakk akarod valamivel elkápráztatni a vendégeidet, vagy a családod, akkor érdemes bedobni ezt a receptet is.

Hozzávalók (10db):
  • fejeskáposzta: 50dkg
  • oliva olaj: 2dl
  • füstölt sajt: 10dkg
  • csicseriborsó liszt: 10dkg
  • zsemlemorzsa: 10dkg
  • feketebors (őrölt): 0,5kk.
  • só (himalaya): 0,5kk.

Elkészítés:
Tényleg nagyon egyszerű elkészíteni, igazából mindent csak össze kell gyúrnod.
Először mosd meg és reszeld le a káposztát. Aztán reszeld le a füstölt sajtot is.
Ez után a csicseri borsó lisztet keverd össze egy edényben a zsemlemorzsával, meg a fűszerekkel és utána az egészhez gyúrd hozzá az olajat.

Aztán add hozzá a lereszelt káposztát is. Jól dolgozd össze a cuccot, majd készíts belőle kb. 1cm vastag pogácsákat. Forró zsiradékban süsd ki. (Mi pálmaolajat használunk - Vegafood.)

TIPP: Elképzelhető, hogy a friss káposzta jobban fogja ereszteni a levét mint szokta és ezekkel az arányokkal nagyon lágy lesz a fasírt anyaga, ilyenkor nyugodtan adagolj még hozzá egy kis zsemlemorzsát. És ha még hozzá teszel egy kis aszafoetidát (hagyma helyett), mondjuk 0,5 kk. akkor vége van mindennek olyan finom lesz.

2. Rózsaszín álom: Céklás falafel
Ez egy különleges falafel, vagyis inkább fasírt. Főleg a színe miatt, amit a cékla kölcsönöz neki. Hasonlóan a különleges kategóriába tartozik, mint a lilakáposztás falafel, mert az meg nagyon lila lesz.

Hozzávalók (10db):
  • burgonya: 20dkg
  • cékla: 20dkg
  • napraforgó olaj: 0,5dl
  • csicseriborsó liszt: 10dkg
  • kukoricaliszt: 5dkg
  • zsemlemorzsa: 5dkg
  • fekete bors (őrölt): 0,5kk.
  • köménymag  (őrölt): 0,4kk.
  • pirospaprika: 0,2kk.
  • só: 0,5kk.

Elkészítés:
Krumplit, céklát pucold, mosd meg, vágd 2x2-es kockákra, aztán főzd meg (puhára).

Ezután préseld szét őket mondjuk egy krumplinyomóval, aztán add hozzá a kukorica lisztet, a csicseriborsó lisztet és a zsemlemorzsát. Jó alaposan gyúrd össze az egészet egy masszává. Mikor már majdnem meg vagy, akkor az olajban keverd el a fűszereket és öntsd hozzá az anyaghoz, majd jó alaposan dolgozd el együtt az egészet, míg egy szép egyenletes masszát nem kapsz.

Ezután formázz belőle tenyérnagyságú, 1cm-nél nem vastagabb párnácskákat, majd forró olajban süsd ki. Akkor sült meg, mikor fel jött a tetejére, bár nem árt még utána sütni 1-2 percig, hogy úszkál...

TIPP: Sütés előtt meghempergetheted zsemlemorzsába, akkor leplezni tudod a színét és csak az első falat után derül fény a vöröses árnyalatra. Ezen kívül formázhatod krokettekre, vagy bármilyen más témára, amilyenre csak kedved van.

HarmoNet tipp: Több vega finomság érdekel? >>

3. Spenótos zabpehelyfasírt
Hozzávalók 10db :
  • fejes káposzta: 0,3kg
  • spenót: 0,1kg
  • napraforgó olaj: 0,1l
  • csicseriborsó liszt: 0,05kg
  • kukorica liszt: 0,02kg
  • zabpehely: 0,05kg
  • zsemlemorzsa: 0,04kg
  • feketebors (őrölt): 0,5.k.k.
  • görögszéna (őrölt): 0,8.k.k.
  • só: 0,5.k.k.
  • egy kis forró víz

Elkészítés:
A zabpehely mennyiségének az egy negyednyi vizet felforralsz, és azzal leöntöd a zabpelyhet, hogy ázzon benne egy kicsit.


Aztán lereszeled a fejes káposztát, apróra vágod a spenótot, vagy ha mirelitet használsz, akkor felolvasztod és utána vágod apróra. Ezeket egy nagyobb edénybe teszed a beáztatott zabpehely-fasírttal, majd hozzá adod a zsemlemorzsát, és jól összekevered.

Ez után a fűszereket elkevered a kukorica és csicseriborsó lisztel egy másik edényben. (Ez utóbbi fogja összetartani a fasírtot.)

Aztán az összes összetevőt össze gyúrod, a hozzá öntött Napraforgó olajjal, majd megformázod kedved szerint és olajban kisütöd. Jól fel kell forrósítani és abba kell belehelyezni a fasírtokat!

A legfinomabb akkor lesz, ha ghí-ben, vagyis tisztított vajban sütöd, de a napraforgó olaj, vagy pálma zsír is tökéletesen megfelel. Főleg ez utóbbi, mert ez telítetlen zsírsavakat tartalmaz, így sokkal egészségesebb mint az „étolaj”.

TIPP: A fasírtot ugyan bármilyen formájúra alakíthatod, azért ne legyen egy ujjnál vastagabb, különben nehezen, vagy nem is sül át.

VegaFOOD >>

Ha először nem mered magad készíteni, nem ismered még e keleti fűszereket vagy csak épp semmi időd az őszi rohanás közepette főzni, válaszd a legtisztább ételeket és ízeket kínáló hazai vega-ételfutárt. VegaFOOD – Mi is ezt esszük!






 
 
[ 19477 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
/img/hirdetes/harmonet_kinai.png
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x