Terdik Réka-lap6
hirdetés -->
hirdetés


SZAKÉRTŐK
Terdik Réka
traumatérkép készítés és elemzés
Annyira régen kezdődött, hogy el sem hiszem. Volt sok jó, és rossz és rettenetes mennyiségű értelmezhetetlen. És ez volt a lényeg: az értelmezhetetlen. Mert a jó rendben volt, a rossz pedig nem érdekelt. Viszont minden és mindenki más igen.

Elkezdtem keresni sok-sok segítséggel, biztos talajon járva, hivatalos utakon (így lettem pld.:orientalista előadó), és rejtetteken is, a sajátomon, hogy értést, tudást nyerhessek. Bármilyet.
Mint Te is.
Átszűrődött, összegződött újra, meg újra. Végül megértettem. Magamat és másokat, aztán az egészet. A sokszínű világ elképesztő teljességét, ami annyi nyelven szól hozzánk, hogy mindnyájan megérthessük. Mindenről és bármiről szól bárkihez, aki csak megszólítottnak érzi magát, vagy akit érdekel az őt körülvevő világot átszövő információ-rengeteg.

Amit pedig manapság a legösszetettebb módon kifejezőnek tartok az élet rejtett igazságainak, s benne önmagunknak a megismeréséhez, az a traumatérkép.
(Ami pedig röviden: olyan magyarázó jellegű komplex világnézet, gyakorlati filozófia, amiben egészen biztosan nem leszel kipszichézve, legalábbis az én olvasatomban. Traumatérkép: a Veled történő szellemi, érzelmi és cselekedeti háló, amely átszövi életedet.)

Ha ilyesmit keresel, jó helyen jársz. Kopognod sem kell, nyitva az ajtó.Arra kérlek, ami tetszik, azt add tovább. Ami pedig nem, azt gyorsan dobd el, még gondolkodnod sem érdemes rajta.


Miért is teszed?

Bármennyire furcsának is tűnhet, hogy ilyen időkben, amiket manapság élünk egyáltalán foglalkozunk "általános...


Létsíkok, dimenzióváltás

Hála F. Galló Bélának, aki a traumatérkép rendszerének megalkotása közben elérhetővé tett egy olyan modellt,...


Enyém, Tiéd

Ismét muszáj tisztáznunk egy olyan témát, amivel sokszor és sokan megkínlódtak már, ezért itt az ideje, hogy alaposan...


Ésszel és akarattal

Ami pedig a traumatérkép értelmezésében azt jelenti, hogy amikor figyelmünknek hála, a test (és az általa hordott...


Átok, létezik?

Az átok, mint olyan a traumatérkép rendszerében egy olyan érzelmi, szellemi és ebből következően esetenként sajnos...


Személyes szabadság, na neeee

A Küszöb Őre az az összetett probléma, amit éppen életünk adott szakaszában megpróbálunk különféle módokon...Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...

 
 

x