Terdik Réka-lap7
hirdetés -->
hirdetés


SZAKÉRTŐK
Terdik Réka
traumatérkép készítés és elemzés
Annyira régen kezdődött, hogy el sem hiszem. Volt sok jó, és rossz és rettenetes mennyiségű értelmezhetetlen. És ez volt a lényeg: az értelmezhetetlen. Mert a jó rendben volt, a rossz pedig nem érdekelt. Viszont minden és mindenki más igen.

Elkezdtem keresni sok-sok segítséggel, biztos talajon járva, hivatalos utakon (így lettem pld.:orientalista előadó), és rejtetteken is, a sajátomon, hogy értést, tudást nyerhessek. Bármilyet.
Mint Te is.
Átszűrődött, összegződött újra, meg újra. Végül megértettem. Magamat és másokat, aztán az egészet. A sokszínű világ elképesztő teljességét, ami annyi nyelven szól hozzánk, hogy mindnyájan megérthessük. Mindenről és bármiről szól bárkihez, aki csak megszólítottnak érzi magát, vagy akit érdekel az őt körülvevő világot átszövő információ-rengeteg.

Amit pedig manapság a legösszetettebb módon kifejezőnek tartok az élet rejtett igazságainak, s benne önmagunknak a megismeréséhez, az a traumatérkép.
(Ami pedig röviden: olyan magyarázó jellegű komplex világnézet, gyakorlati filozófia, amiben egészen biztosan nem leszel kipszichézve, legalábbis az én olvasatomban. Traumatérkép: a Veled történő szellemi, érzelmi és cselekedeti háló, amely átszövi életedet.)

Ha ilyesmit keresel, jó helyen jársz. Kopognod sem kell, nyitva az ajtó.Arra kérlek, ami tetszik, azt add tovább. Ami pedig nem, azt gyorsan dobd el, még gondolkodnod sem érdemes rajta.


Ráérzésből logikus gondolkodás. Hogyan?

Mivel életünket meghatározza a belső (öröklött tudás, tapasztalat) és a külső (szerzett tudás, tapasztalat) környezet,...


A természetes negatív érzelmekről

A katasztrófahelyzetek elkerülésének legalapvetőbb ősi technikája a természetes "negatív" érzelmek alkalmazása....


Kép-ességekről, kép-telenségekről

Mindazok az érzékszerveinkkel felfogott érzelmi, gondolati, fizikai hatások (színek, szagok, formák, vagy pl.: időjárási...


Hogyan születik a rosszból a jó

A traumatérkép a rosszat úgy definiálja: életellenes. Hogyan születik mégis a "rossz"-ból, az életellenesből jó?...


A fájdalomtól az örömig

Azért van annyi fájdalom benned és körülötted a világban, mert nem ismered fel (mert sajnos nem figyelsz) és nem...


Őszinteség kontra hazugságok

Életmentő vagy életellenes? Ahogyan azt már tisztáztuk, az önmagunkkal szembeni őszinteségnek óriási gyógyító...Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...

 
 

x