Kálvária és Öröm: Húsvét felé közelegve
Címlap / A nyúlon túl / Kálvária és Öröm: Húsvét felé közelegve

Kálvária és Öröm: Húsvét felé közelegve

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

Átváltozás és feltámadás. A Húsvét idejét közelítve járjuk be együtt a Kálváriát, a Kegyelem és Öröm jegyében! 

„Mert úgy szerette Isten e világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” - János 3,16. 

Sándor és József napjain, Húsvét felé közelgve, egy asszony megdöbbentő története.

Március 18. Van, Aki odafenn gondoskodik rólam
Szeretném most egy asszony boldog levelét idézni, hogy kedves olvasóim vele együtt érezzék át, azt az örömöt, mikor kérésünkre a jó Isten mutatja vezetését, hogy gondol ránk, s irányítja útjainkat, ha hittel és teljes bizalommal Reá hagyatkozunk.
„Készültem írni, vagy jelentkezni telefonon már, mert nagy örömhírem van:  Eltűnt a daganat! Pár hete voltam Pesten az Onkológiai Intézetben ellenőriztetni és nem találták! A JóIsten az Ön közreműködésével megsegített! Miután megtudtam ezt a nagy örömhírt, elutaztunk két hétre Horvátországba nyaralni. Jól vagyunk, minden családtagom nagyon boldog volt, hogy nem kellett műteni és egyéb terápiákat alkalmazni! Mindenkinek mondom, aki tudott róla, hogy Önnél jártam, hogy segített és ezért nagyon hálás vagyok, amíg élek! Táplálkozásomban továbbra is próbálom betartani a diétát. Azt hiszem, hogy mindemellett a hitem az, ami segített legyőzni az újabb daganatot! Annyira mélyen éreztem, hogy most nem az az utam, ami négy évvel ezelőtt volt! Jött egy sugallatom, hogy Önt kell megkeresnem! Ön volt, akiben meg kellett bíznom. Nincsenek véletlenek!
Kegyelmet kaptam! Ezt egy orvos ismerősöm is így fogalmazta meg. Ez nagy dolog, egy orvos szájából!! Hitem, ezáltal még jobban megerősödött!!  Ezt az újabb  daganatot valószínű azért kaptam, hogy végre feltétel nélkül higgyek a JóIsten hatalmában. Négy éve is éreztem, hogy erőt ad a betegség leküzdéséhez, de még nem voltam kész a hitre. – Zsuzsa.   
Nekem mindig nagy öröm, ha mások életében is látom a mi hatalmas Teremtőnk gondoskodását. Kérem, örüljünk Zsuzsával együtt.

Március 19. Váltságdíjat találtam
Meleg szeretet hatja át szívünket, mikor olvassuk a meggyógyult asszony boldog szavait: „Kegyelmet kaptam”. Felmerül a kérdés bennünk: Kinek van szüksége a kegyelemre?  Akit elítéltek valamilyen vétke miatt, de a Bíróság megbocsát néki, „megkegyelmez” kitörli a könyvből bűneit, szabad ember. A kegyelemből kapott szabad idő, egyúttal nagy felelősséggel is jár, hiszen ez időben be kell bizonyítania, hogy méltó volt a kegyelemre, mert vigyázz arra, hogy megkegyelmezőjének bizalmával ne éljen vissza, hanem tiszta, nemes életet fog élni.
Jób könyvében találjuk a fenti idézetet, amit most olvassunk teljesen: „Az Isten könyörül rajta, és azt mondja: Szabadítsd meg őt, hogy ne szálljon a sírba; váltságdíjat találtam.”
Itt felvetődik a kérdés: kinek van szüksége váltságdíjra? Akit valamely vétke miatt fogva tartanak, s akkor megjelentetnek egy bizonyos összeget, hogy ennyi- és ennyiért ki lehet váltani az illetőt. Teheti ezt, családtagja, vagy bárki, akinek kedves a fogva tartott személy élete.

A Szent Biblia kutatása által megérthetjük, hogy mennyire szereti a jó Isten az általa teremtett embert. Annak az embernek, akit tökéletesnek, bölcsnek, egészségesnek, szépnek alkotott Jézus Krisztus által, akit egy csodálatos kertbe helyezett, hogy művelje azt, annak az embernek adott egy próbát, hogy bebizonyítsa, Ö is viszont szereti Teremtőjét. A gyönyörű pompás kertben, mely finom gyümölcsökkel látta el, melyben gyönyörű virágok vették körül, s mindenre szabad kezet kapott: csak annyit kellett volna kiállnia, hogy egyetlen egy fáról ne vegyen le a gyümölcsből. De az ember visszaélve Teremtője szent bizalmával, evett a tiltott fa gyümölcséből. Vétkezett, annak ellenére, hogy tudomása volt a vétek utáni ítéletről is: „mely napon ejéndel arról, bizony meghalsz.”
Most még nyilvánvalóbbá lett Teremtője szeretete, mert el volt készítve a Megváltás terve: Nem a bűnt elkövető ember halt meg: hanem az Istenség második személye: Jézus Krisztus, ki által megteremtetett. Ö tette le a váltságdíjat az emberért.

Húsvéti kalendáriumunk ízelítő Feketéné Bokor Katalin nyáron megjelenő könyvéből, melynek címe: Naponkénti tanácsok a Biblia évében, a Biblia fényében.

HarmoNet tipp: Húsvét - Krisztus valóban feltámadott >>

Tanácsok a Bibliából március 20-ra>>>


 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3680 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x