Az osztrák Dunakanyar ékköve: Melk
Címlap / Ajánló / Az osztrák Dunakanyar ékköve: Melk

>

Az osztrák Dunakanyar ékköve: Melk

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-26

Tudod, hogy mi a helyszíne Umberto Eco híres regényének? Igen, a Rózsa neve című alkotás a Melki Apátságban játszódik. A barokk stílusú remekmű a Wachau kultúrtáj nyugati kapujában a Duna feletti sziklaszirtre épült. A Szent Benedek rendi Apátságban több, mint 900 éve élnek szerzetesek.  

 

Az épületegyüttes impozáns látványával mindenkit elbűvöl. Csak néhány szám: Az épület 320 méter hosszú, 500 szoba kapott helyet benne, 1.365 ablakával pedig Ausztria legtöbb ablakával rendelkező épülete.


Látogatásunk alkalmával helyi idegenvezető kalauzolt végig minket az épület látogatható szobáin. Modern, interaktív kiállításon ismerkedhetünk meg a bencés rendi szerzetesek életével a kezdetektől napjainkig. A szerzetesek életének egyik fontos helyszíne a könyvtár, mely 12 szobából áll, és mindegyik helyiség mennyezetét freskók díszítik. A könyvtárban közel 100.000 kötetet őriznek, csak a kéziratok száma 2.000. Miután megcsodáltuk a könyvtárat következik az igazi élmény: a barokk templom. Ide egy csigalépcső vezet, amelynek a padlózata és a mennyezete is tükörrel van ellátva: fantasztikus fényképeket lehet készíteni.


Az apátság temploma Ausztria legszebb barokk stílusú épülete. Az arannyal, stukkóval és márvánnyal gazdagon díszített tér mindenkit elbűvöl. A templom védőszentjei Szent Péter és Szent Pál - a homlokzati és a belső elemek között is megtalálhatóak e két szentről készített szobrok és freskók.

A templom 3553 sípos orgonáján Wolfgang Amadeus Mozart is játszott 1768-ban, mindössze 12 éves korában. Az ifjú Mozart tehetségéről az Apátság krónikái is megemlékeznek.


A templom megtekintése után az idegenvezetőnk elbúcsúzott és mi sétálni indultunk a parkban. Az ápolt kertben kellemes sétát tettünk.

Az Apátság alatt elterülő várost egy szűk lépcsősoron a legrövidebb megközelíteni. A kisváros főterén pezsgő élet van késő estig, számos étterem és kávézó várja a vendégeit. Ottjártunkkor császármorzsát ettünk, mivel az eredeti kaiserschmarn nem nagyon hasonlít a mi darából készített édességünkre, így érdemes kipróbálni.


A városban az adventi időszakban is hatalmas élet van. A vásárban színvonalas kézműves termékeket lehet vásárolni. A finom osztrák kolbászt savanyított káposztával is érdemes megkóstolni. Utána pedig természetesen forralt bor dukál.

Egy kellemes karácsony váró nap eltöltésének tökéletes helyszíne Melk. Ha kedvet kaptál te is, csatlakozz hozzánk >>> 


Hornyák Szilvia

 
 
[ 5092 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x