Nő pálcával
Címlap / Ajánló / Nő pálcával

>

Nő pálcával

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A Concerto Budapest különleges koncertjét láthatja a közönség a világhírű Alondra de la Parra karmester és a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Kelemen Barnabás közreműködésével.  

Először jár Magyarországon a híres karmesternő, aki 2017-től az ausztrál Queensland Szimfonikus Zenekar első női zenei igazgatója és karmestere, így unikumnak számít a klasszikus zenében; a nemlétező üvegplafon egyik áttörője. Nemcsak a zenével foglalkozik: ő az UNICEF és Mexikó hivatalos kulturális nagykövete is egyben.



 „A Pulcinellában fedeztem fel a múltat, ez volt az én keresztségem, amelynek révén egész későbbi munkásságom lehetővé vált” – így emlékezett vissza az 1920-as Pulcinella jelentőségére Igor Stravinsky, s igazán nem túlzott, hiszen az eredetileg táncjáték zenéjéül íródott mű a múlt felé fokozott érdeklődéssel forduló neoklasszikus stílusirány egyik első nagy alkotása volt.
Mozart A-dúr hegedűversenyének szólistája a Kossuth-díjas Kelemen Barnabás lesz.
Antonin Dvořák 1885-ből származó VII. szimfóniája zárja majd a programot, amelyet a mexikói Alondra de la Parra vezényel majd.



Program:
Sztravinszkij: Pulcinella-szvit
Mozart A-dúr hegedűverseny
Dvořák: VII. szimfónia, d-moll (No.7, op.70)

A koncertet 2017. március 17-én 19.30 órától láthatja és hallhatja a közönség a Zeneakadémián.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1376 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x