Csemegék hétvégére
hirdetés
Címlap / Ajánló / Csemegék hétvégére

>

Csemegék hétvégére

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

Kisebb és nagyobb falatok: rövidfilmfesztivál azoknak, akik kicsiket akarnak harapni, jelenkori török filmek az egzotikusabb ízekre vágyóknak, és egy remek klasszikus gitár koncert azoknak, akiknek semmi sem elég.  


Rendezvénynaptár
KISKAKAS Animációs Filmnapok 2017
 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció tanszéke (MOME Anim) idén is megrendezi a KISKAKAS Animációs Filmnapokat, melynek legfontosabb célja, hogy az animációs filmművészet legfrissebb, feltörekvő, újító alkotásaiból nyújtson ízelítőt. A 2017. április 28-29-én (péntek-szombat) a budapesti Toldi moziban zajló filmnapok ez alkalommal Franciaország három vezető animációs intézményét látja vendégül: a Gobelins l’école de l’image, a La Poudriere és az EMCA Angouleme animációs iskolák legújabb hallgatói munkáival ismerkedhetünk meg.

Néhány kedvcsináló állókép a mozgófilmekből

Jegyek már kaphatók online és a Toldi moziban.

További információ:              kiskakas.hu ⎪ facebook.com/KiskakasAnimationFilmDays

Török filmnapok

Április 29-30-án, szombat és vasárnap este Török Filmnapok lesz Budapesten, a Puskin Moziban. A rendezvényen 4 kortárs török filmet láthat a közönség. A belépés ingyenes, jegyek a mozi pénztárában igényelhetők.

április 29., 18:30 Az apám és a fiam

feliratos, török filmdráma, 108 perc, 2005
Rendező: Çağan Irmak
Sadık Isztambulba megy, hogy újságírást tanuljon. Ezzel feldühíti apját, Hüseyint, aki azt szeretné, hogy fia agrármérnök legyen, és átvegye a családi vállalkozást. Sadık egyetemi évei alatt politikai tevékenységbe kezd, ezért apja kitagadja. Azonban még nehezebb megpróbáltatások várnak Sadıkra. 1980. szeptember 12-én, azon a napon, amikor Törökországban a tábornokok felfüggesztették az alkotmányt és átvették a hatalmat, Sadık feleségénél beindul a szülés, de a kijárási tilalom miatt nem jutnak el a kórházba. Az asszony egy parkban ad életet fiának, ő maga pedig belehal a szülésbe. Sadıkot politikai tevékenység miatt három év börtönbüntetésre ítélik, egészsége teljesen megromlik. Szabadulása után néhány évvel megtudja, hogy halálos beteg. Nincs más választása, fiával együtt visszamegy családjához, de az apja továbbra sem beszél vele. A kisfiú egy teljesen új környezetben találja magát, amelyet igyekszik megismerni, miközben felszakadnak a régi sebek.


április 29., 21:00 Mumus

feliratos, török filmdráma, 94 perc, 2009
Rendező: Atalay Taşdiken
Ayşe és Ahmet nagyapjukkal, Hasannal élnek, mert édesanyjuk halála után apjuk új felesége nem akarja őket a háznál. Hasan szomszédja azzal az ötlettel áll elő, hogy Ayse dolgozhatna szobalányként a városban a gazdagok házában, de az ötlet egyáltalán nem tetszik Hasannak. Váratlanul levelet kapnak a lányától, Fatmától Németországból, hogy a gyerekeket magához venné. Ahmet mindentől, még a kísértetektől is meg akarja védeni kishúgát. Ágyneműjükkel minden éjjel felmásznak a háztetőre, és a csillagos ég alatt beszélgetnek álmaikról. Hamarosan minden reményük Németországhoz kötődik, ám egy második levél is jön Fatmától, aki azt írja, nem lesz könnyű megszerezni az áttelepüléshez szükséges iratokat. Meglátogathatják, de a végleges költözésig még két évet várniuk kell.április 30., 18:30  A káosz osztály
feliratos, török komédia, 90 perc, 1975
Rendező: Ertem Eğilmez
Egy magániskola diákjainak kalandos történetével ismerkedhetünk meg, akik az új iskolaigazgató érkezésével próbálnak megbarátkozni. Mahmut Hodzsa, aki új még az iskolában, próbálja móresre tanítani a irodalom tagozatos diákokat, akik rossz magatartásukról híresek; állandóan puskáznak egymásról, ellógnak az órákról, gúnyolódnak a tanárokon.  De a csíntevések mellett komoly események tanúi is lehetünk. A film a klasszikus török humor világát mutatja meg a nézőknek.

április 30., 20:30 Két nyelv, egy élet
feliratos, török filmdráma, 81 perc, 2008
Rendező: Orhan Eskiköy,Özgür Doğan
A film egy friss dilomás török tanár egy évét mesélni el, aki egy távoli kurd faluba megy tanítani. A gyerekekkel nem beszél közös nyelvet, a falusiakkal nem találja a közös hangot, a kulturális különbségek átjárják a mindennapjait, de ahogy a tanár és a gyerekek egyre több időt töltenek együtt, más szemmel kezdenek tekinteni egymásra.


Aki nem akarja mind a négy filmet megnézni, az vasárnap este válassza a mozi helyett Bress Bálint gitár diplomakoncertjét!

A műsor a következő lesz:

J. S. Bach: A-moll szolószonáta, BWV 1003 – Grave, Fuga  
Giuliani: 1. Rossiniana, op. 119
Rózsa Miklós: Gitárszonáta
Piazzolla: Histoire du Tango – Bordel, Café, Nightclub
Közreműködik: Nemes Réka (fuvola)
szünet
Castelnuovo-Tedesco: D-dúr concerto, op.99
Közreműködik: a hallgató barátaiból alakult zenekar
Vezényel: Balogh Lázár

A koncert helyszíne a Zeneakadémia Solti terme. Kihagyhatatlan élmény!


 
 
[ 1042 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x