Lehet-e a szerelem maga a zene? - Művészeti crossover a Mozsár...
Címlap / Ajánló / Lehet-e a szerelem maga a zene? - Művészeti crossover a Mozsár Műhelyben

>

Lehet-e a szerelem maga a zene? - Művészeti crossover a Mozsár Műhelyben

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-25

A Mozsár Műhely egy izgalmas művészeti darabot állít színpadra, amely egyszerre koncert és színház. Csikós Attila Trió című egyfelvonásosát, amelyben a zenei hangok a megformált karakterekből születnek, Gazda Bence, Rohmann Ditta és Tallián Mariann adják elő. Színdarabot látunk, amelynek középpontjában egy szerelmi háromszög áll, ugyanakkor a zene nem kerül háttérbe, sőt, megőrzi művészi függetlenségét.  

 

Az előadást olyan kiváló zenészek tolmácsolásában élvezheti a közönség, mint Gazda Bence hegedűművész, a Budapest Klezmer Band hegedűse, aki a hűtlen Brúnót alakítja; Rohmann Ditta Junior Prima-díjas csellista a feleség, Juliette, szerepében lép színpadra; Annát, a másodhegedűst pedig Tallián Mariann színész-hegedűművész játssza.
Már a darab elején érzékelhető a szerelmi feszültség, ami az egész előadást végigkíséri. A hűtlen férj, Brúnó, aki számára a zene mindenek felett áll, valamint felesége és szeretője alkotják a zenei triót. Feloldhatja-e a zene az ebben a mikrokörnyezetben kialakult érzelmi mélységeket és magaslatokat? Valóban mindenek felett áll, lehet-e a szerelem maga a zene?A darab három előadója végig jelen van a színpadi térben, azonban színházi értelemben nem minden jelenetben játszik. Ez a kettősség adja azt a lehetőséget, hogy a zenei kompozíció is további rétegekre bomoljon, vagyis színpadi értelemben külső és belső zenére, attól függően, hogy az adott hangszeres szereplő része-e a jelenetnek vagy sem.
„A darab egyértelműen színházi megvalósításra íródott, viszont rengeteg pontos zenei utalással. Ahhoz, hogy az általam kutatott kiegyensúlyozott multidiszciplinaritást képes legyek megteremteni az előadással, szükséges a zenei réteg autonómiájának biztosítása. Szerencsére erre a szövegkönyv kiváló alkalmat is ad. A 9 jelenet dramaturgiája szinte zenei szerkesztésű szimmetriával bír.” – írja Gryllus Samu, zeneszerző.

A előadás május 18-án 19.30-tól látható a Mozsár Műhelyben.Brúnó    : Gazda Bence (hegedű)
Juliette : Rohmann Ditta (csello)
Anna : Tallián Mariann (hegedű)
Zene : Gryllus Samu
Díszlet-jelmez : Dőry Virág
Rendező : Kőváry Katalin


 
 
[ 444 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x