Ha jót akarsz, ezt nézd meg! - Vademberek hajszája
Címlap / Ajánló / Ha jót akarsz, ezt nézd meg! - Vademberek hajszája

>

Ha jót akarsz, ezt nézd meg! - Vademberek hajszája

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-07-09

Csütörtöktől a mozikban az új-zélandi Taika Waititi abszurd humorral fűszerezett kalandos felnövéstörténete, a Vademberek hajszája, az egyszerre fergeteges és elgondolkodtató közönségfilm, amely kortól függetlenül mindannyiunkban felidézi a felnőtté válás nehézségeit, és hogy kik voltak azok, akik elkísértek minket ezen az úton. 

 

A Vademberek hajszája a Hollywoodba is berobbanni készülő új-zélandi függetlenfilmes, Taika Waititi abszurd humorral fűszerezett kalandos felnövéstörténete, amely a 2016-os miskolci Cinefesten egyből belopta magát a közönség és a kritikusok szívébe.

Taika Waititi, a Hétköznapi vámpírok című fesztivál-kedvenc rendezőjének tehetségére és egyedi látásmódjára Hollywood is felfigyelt, nem véletlenül kapta meg a Thor: Ragnarök rendezői székét. Vademberek hajszája (Hunt for the Wilderpeople) című filmjében – amely a kultikus Sundance Fesztivál versenyszekciójában debütált – mesterien keverte a vígjáték, a kalandfilm, a dráma, a road movie és a felnövéstörténet sajátosságait.A váratlan fordulatokkal teli történetben Ricky Baker, a dacos intézeti kölyök új nevelőszülőkhöz kerül Új-Zéland vadregényes tájaira. A kezelhetetlen srác a kissé furcsa, de szeretetteljes Bella néni, és új kutyája, Tupac körében hamar otthonra lel, egyedül Bella férjével, a mogorva és magának való Hector bácsival találja meg nehezen a közös hangot. Amikor egy váratlan tragédia miatt Rickyt újra a gyermekvédelem felügyelete fenyegeti, a javítóintézet elől inkább hegyekbe menekül. Hec bácsi persze könnyedén rátalál, ám egy baleset miatt hetekre a dzsungelben ragadnak. A hatóságok azt hiszik, Rickyt elrabolták, országos körözést adnak ki rájuk. Az újonnan törvényen kívülivé vált párosnak választania kell: vagy a saját fejük után mennek, vagy összefognak és megpróbálják együtt túlélni a nagy kalandot.A forgatókönyv alapjául Barry Crump Új-Zélandban kultikus státuszú regénye, a Wild Pork and Watercress – vagy ahogy a rendező emlegeti az interjúkban, „az új-zélandi Úton” – szolgált, amit minden, identitását kereső új-zélandi tinédzser elolvas. Waititi az abszurditás határán egyensúlyozó autós-, tank- és helikopterüldözéssel dobta fel az anyagot és mindig jókor elsütött, frappáns poénokkal hangolta át egy igazán pozitív és szerethető felnövéstörténetté az eredetileg borúsabb hangulatú kalandregényt, filmjében ugyanakkor jó arányérzékkel helyet kaptak a komoly gondolatok is. A 19 nemzetközi fesztiváldíjjal elismert és a 2016-os miskolci Cinefesten egyből közönség-kedvenccé vált Vademberek hajszája egyszerre fergeteges és elgondolkodtató közönségfilm, amely kortól függetlenül mindannyiunkban felidézi a felnőtté válás nehézségeit, és hogy kik voltak azok, akik elkísértek minket ezen az úton.

A filmet május 10-én premier előtt vetítik az Uránia Nemzeti Filmszínházban, május 11-től pedig Budapesten az Uránia mellett a Toldi és Művész Moziban és országszerte számos helyszínen, többek között Szegeden, Debrecenben, Miskolcon és Szolnokon is műsoron lesz, feliratos és szinkronos verzióban egyaránt. A vetítési helyszínek részletes listája a film facebook oldalán olvasható.
 
 
[ 1428 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x