Bemutatkozik Budapest legvagányabb találkahelye
Címlap / Ajánló / Bemutatkozik Budapest legvagányabb találkahelye

>

Bemutatkozik Budapest legvagányabb találkahelye

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Minikonferencián mutatkozik be a KIFOLYÓ, vagyis a Szent Gellért Gyógyfürdő Dunába ömlő csatornája mellett betonból kialakított közösségi grillező. Az idei BETON kurzuson résztvevő egyetemisták és oktatóik május 13-án, szombaton a budapesti KÉK Kortárs Építészeti Központban számolnak be a jelenleg is zajló fejlesztésekről. Az ingyenes rendezvény szakmai programjában izgalmas előadásokat és anyagbemutatókat is tartanak, de lesz betonkacsa öntés, Urbanity társasjáték és folyóparti grillezés is.  

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és az S39 Hybrid Design Manufaktúra szervezésében 2011 óta felvehető a BETON kurzus nevű tantárgy. A BME-ről és a más felsőoktatási intézményekből érkező hallgatók hat éve minden szemeszterben a betonnal kísérleteznek, amely a közhiedelemmel ellentétben könnyen kezelhető, kreatívan formázható anyag, és szinte bármit lehet készíteni belőle.



A BETON kurzus hallgatói 2015-ben a Szent Gellért Gyógyfürdő Dunába ömlő termálvizes csatornája mellett kis padokat öntöttek, amelyekről csodás kilátás nyílik és a folyóval kapcsolatos érdekességeket is lehet olvasni rajtuk. A 2016-os szemeszterben a BETON kurzuson résztvevő egyetemisták továbbfejlesztették a KIFOLYÓ projektet, és létrehozták Budapest egyik legvagányabb találkahelyét a Gellért tér alatt, ahol grillezésre, beszélgetésre alkalmas köztéri, közösségi teret alakítottak ki. A 2017-es BETON kurzus hallgatói most újabb ötletekkel gazdagítják a területet, hiszen a diákok jelenleg okos tárgyakat készítenek, és igyekeznek még hangulatosabbá tenni a belvárosi Duna-partot.

A KIFOLYÓ projekt egy minikonferencián mutatkozik be május 13-án, szombaton 11 órától késő délutánig a KÉK Kortárs Építészeti Központban (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.). A diákok beszámolnak arról, hogy most min dolgoznak, vagyis milyen irányban fejlődik tovább a Gellért tér alatti közösségi grillező. Mivel a BETON kurzus alapvető kiindulópontja a tudásmegosztás, a szombati minikonferencia többi vendége előadásokat és anyagbemutatókat is tart, így szó lesz például az úgynevezett kenderbetonról vagy a betonszövetről, valamint a Duna-part új hasznosítási lehetőségeiről is. A konferencia kísérőprogramjában az érdeklődők – és a velük érkező gyerekek - műanyag pohárból virágtartót vagy állatfigurákat önthetnek betonból, amelyekhez egyszerű formájú gumijátékokat használnak zsaluzatként. Akik szeretnének saját betonállatkát, vigyenek magukkal például fürdőszobai gumikacsát, és érkezzenek a munkához megfelelő öltözékben! A rendezvény végén a résztvevők kipróbálhatják az Urbanity társasjátékot a KulturAktív Egyesület vezetésével, majd ha az időjárás engedi, a konferencia résztvevői és látogatói a napot közös szabadtéri grillezéssel zárják a KIFOLYÓnál. 



A belépés a konferenciára és a kísérőprogramokra ingyenes.

Részletes program:

11:00 – 11:20 Baróthy Anna projektvezető: A BETON tudásmegosztó program valamint a Kifolyó projekt bemutatása

11:20 – 12:10 A BETON hallgatóinak prezentációi ez évi munkáikról
12:10 – 12:25 Tomáš Džadoň neo-conceptualis művész: I’m from the block I’m the block dude (rövidfilm)

12:25 – 12:45 szünet

12:45 – 13:25 12:45 – 13:25 Fonyódi Mariann, BME Urbanisztika Tanszék: Új hasznosítási lehetőségek a Duna-parton

13:25 – 14:05 Branczik Márta művészettörténész, Kiscelli Múzeum Építészeti Gyűjtemény: BETON + PLASZTIKA - Kiállítás a Kiscelli templomtérben

14:05 – 14:45 Bodóczky István képzőművész: A vizuális művészeti nevelés felelősségvállalása
 
14:45 – 15:00 szünet
 
15:00 – 15:30 Pfeffer Péter építészmérnök: A kenderbeton technológiájának bemutatása

15:30 – 16:00 Bozi György üzletfejlesztési vezető: A betonszövet technológiájának bemutatása
 
16:00 – 16:15 szünet
 
16:15-től Urbanity társasjáték a KulturAktív Alapítvány vezetésével
 
A konferencia ideje alatt folyamatos a betonkacsa öntés. A rendezvény után pedig közös grillezést rendeznek a KIFOLYÓnál, ha a Duna vízállása és az időjárás is engedi.





Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1685 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x