Csütörtöktől ismét Art Market a Millenárison
hirdetés
Címlap / Ajánló / Csütörtöktől ismét Art Market a Millenárison

>

Csütörtöktől ismét Art Market a Millenárison

Forrás: Kortárs PR
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-21

A budapesti Millenáris különleges kiállítási csarnokaiban idén Izrael a díszvendég. Mintegy 6.200 négyzetméteren a 4 kontinens 24 országából érkező 100 feletti kiállítónak köszönhetően több mint 500 művész több ezer alkotása válik közvetlenül hozzáférhetővé az érdeklődő és vásárló közönség számára. Az elmúlt években bemutatkozott országok listája ezúttal is tovább bővül, immár szinte a világ minden tájáról érkeznek kiállítók.  


Rendezvénynaptár
Egyre több a kiállító ország, jelentősen nőtt a nemzetközi érdeklődés az Art Market Budapest iránt. Kelet-Európa vezető és Európa egyik számottevő kortárs képzőművészeti vására 2017. október 12-15. között újra Budapestre irányítja a művészetbarátok és a nemzetközi művészeti világ figyelmét. Magyarország legnagyobb, évente megrendezésre kerülő kortárs képzőművészeti válogatása ezúttal 4 kontinens közel 25 országának több mint 100 kiállítója jóvoltából 500-nál több művész több ezer alkotását teszi hozzáférhetővé a budapesti Millenáris kiállítási épületeiben, miközben feltűnően megnövekedett az eseményre Budapestre érkező magas szintű külföldi, különösen tengerentúli vendégek száma. A vásár fotószekciója, az Art Photo Budapest Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásáraként ezúttal is egy teljes kiállítási csarnokot szentel a népszerű művészeti ágnak. A budapestieket és Budapestre érkezőket látványos kiállítási választék várja a vásár helyszíne mellett több külső kiállítóhelyen is, az izraeli művészet bemutatására létrejött fesztivál keretében például fotó- és képzőművészeti kiállítások mellett egy nagyméretű köztéri szobor is csatlakozik majd a látványosságokhoz. A CAFe Budapest Fesztivállal és Budapest Fővárossal kialakított stratégiai partnerség is hozzájárul ahhoz, hogy az Art Market Budapest révén és idején fővárosunk Európa legvonzóbb kortársművészeti vásár- és fesztiválvárosa legyen, az igényes művészetbarátok kihagyhatatlan úti céljává váljon.Az Art Market Budapest díszvendége Izrae
l: az Art.Israel-Art.Is.Real művészeti fesztivál példátlan gazdagságban mutatja be az izraeli kortárs művészetet

Az Art Market Budapest egyik alappillére teret biztosítani és kiemelt figyelmet fordítani olyan művészeti szereplők bemutatására, amelyek nem vagy csak kevéssé kapják meg az általuk képviselt színvonal alapján kiérdemelt nemzetközi figyelmet, és amelyek inspirációként szolgálhatnak a globális művészeti piac számára. 2017-ben a vásár szervezői az államalapításának 70. évfordulóját ünneplő Izraelt hívták meg díszvendégként, példátlanul gazdag és széles körű művészeti választékkal irányítják a figyelmet Izrael magas színvonalú, bár nemzetközileg kevéssé ismert művészeti szereplőire.

Az Art Market Budapest helyszínén több száz négyzetméternyi alapterületen, továbbá a helyszínen berendezett külön kiállítási komponensek keretében mintegy félszáz izraeli képzőművész alkotásai lesznek láthatóak, a jeruzsálemi Izrael Múzeum, az ország egyik legjelentősebb művészeti intézménye szakmai közreműködésével a vásár kiemelt vendégművészeként Dana Levy mutatkozik be önálló kiállítással, illetve a vásár fotószekciója, az Art Photo Budapest kiemelt vendégművésze, Ilit Azoulay egyik nagyméretű főművét, egy 9 méteres fotóinstallációt hoznak el a szervezők Budapestre.Különösen látványos eleme a programnak Eran Shakine nagyméretű, 6 méteres köztéri szobra, amelyet a művész Budai lány (Girl from Buda) címen kifejezetten Budapestre készít, és amely már a CAFe Budapest Fesztivál nyitónapján, az izraeli vendégprogram egyfajta előzeteseként rendkívül látványos helyszínre kerül: a Lánchíd felé forduló szobor a budapesti Széchenyi téren látható majd.

Budapestnek különleges viszonya van a fotóművészettel: az Art Photo Budapest, a vásár néhány évvel ezelőtt létrehozott fotóművészeti szekciója az idén megerősíti pozícióját Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásáraként, és számos nemzetközi sztárnak biztosít kiállítási és személyes bemutatkozási lehetőséget. Egyebek mellett a David Bowie fotósaként világhírűvé vált londoni Tony McGee a tavaly elhunyt kultikus zenészről készült különleges portrésorozata mellett bemutatja a sorozat elkészültéhez kapcsolódó dokumentumokat, köztük David Bowie jegyzeteit is. A már említett izraeli sztárvendég, Ilit Azoulay „Képzeletbeli rend” című, 900 x 200 cm-es rendkívüli erejű fotóinstallációja az Art Photo Budapest egyik legkiemelkedőbb darabja, amely létrejöttének körülményeit személyes prezentáció formájában is bemutatja a művész. A műfaj külföldi sztárjai mellett az Art Photo Budapest nemzetközi mezőnyében természetesen meghatározó szerephez jutnak a legjelentősebb hazai alkotók is, akik közül 2017-ben az idén 80 éves, kolozsvári születésű Korniss Péter munkássága kerül leginkább fókuszba.
 
 
[ 1238 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x