Magánszemélytől így tud vásárolni ingatlant
Címlap / Ajánló / Magánszemélytől így tud vásárolni ingatlant

>

Magánszemélytől így tud vásárolni ingatlant

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-04

Sokan kerülik az ingatlanközvetítőket, ha ingatlan vásárlásra vagy eladásra kerül sor. A közvetítésért elkért díjak miatt mindenki első körben saját maga próbálja meg értékesíteni az ingatlant. A hirdetések feladására ma már számtalan apróhirdetési oldal készült, ahol akár ingyen is meg lehet hirdetni az eladásra szánt lakást vagy házat. Az ingatlanhirdető portálokat folyamatosan frissítik és karbantartják, így a régi hirdetések folyamatosan lekerülnek és helyüket az újabbak foglalják el.  

 Ingatlan vásárlás esetén melyik apróhirdetési oldalt érdemes átnézni?

Ingatlan vásárlás esetén a maxapro.hu tökéletes megoldást nyújt. Eladó lakás és ház, kiadó albérletek, kiadó szobák, kiadó nyaralók is megtalálhatók az ingatlanhirdető portálon. Érdemes itt alaposan körülnézni, hiszen nagyon sok hirdetés van fent a legkülönfélébb városokban.

Szinte Magyarország egész területét lefedik a hirdetések, így bárhová is szándékozunk költözni, vagy bárhol szeretnénk ingatlant vásárolni, itt biztosan nyert ügyünk van. Az egyes kategóriák segítségével nagyon gyorsan elvégezhetjük a keresést és természetesen részletes keresési beállításokat is kezelhetünk az oldalon. Minél jobban tudjuk szűrni a lehetőségeket, annál nagyobb az esélye annak, hogy a megfelelő ingatlanra nagyon gyorsan rábukkanunk.


Beállíthatjuk a települést, azt hogy hány szobás ingatlan keresünk, mekkora legyen a várt ingatlan alapterülete. Nagyin nagy segítséget jelent az is, hogy ki lehet szűrni a magánszemélyek hirdetéseit, így nem kell áttekinteni olyan hirdetéseket, amelyeket ingatlanközvetítők töltenek fel. Ez akár több ezer felesleges hirdetés áttekintéstől is megszabadíthat bennünket.

Mire figyeljünk oda ingatlan vásárláskor?

Mielőtt megkezdjük a lakáskeresést gondoljuk át, hogy valójában mekkora lakást keresünk. Ha túl sok lakást nézünk meg feleslegesen azzal az idő is telik és mi magunk is egyre idegesebbek leszünk. Fontos, hogy azt is eldöntsük, milyen hosszú időre készülünk beköltözni az új otthonunkba.

Fiatalok gondolják át a gyermekáldást is, hiszen a kicsinek biztosan kell majd egy szoba, tehát érdemesebb ezzel is már jó előre kalkulálni. Ha idősebb házaspár áll vásárlás előtt, akkor nekik a fenntartási költségeket is meg kell fontolniuk és még vásárlás előtt meg kell kérdezniük a régi tulajdonosoktól.


Társasházaknál felmerülhet a közös költség kérdése is, amely nagyon eltérő lehet, akár tízezres nagyságrendű is havi szinten. Nem mindegy hogy 5000 vagy 50 000 forintos közös költséget kérnek el tőlünk. Persze sok esetben a közös költség magába foglalhatja a fűtési költséget is, ezért ennek jobb utánajárni.

Az újabb építésű ingatlanok esetén, ahol esetleg fittness részeg is található, nagy a valószínűsége annak, hogy magasabb közös költséggel szembesülünk, hiszen az uszoda fenntartásáért a lakóknak egyetemlegesen kell fizetniük. Mindig a saját pénztárcánkhoz szabjuk az igényeket és soha ne nyújtózkódjunk tovább, mint ameddig a takarónk ér. Egy másik fontos szempont a lakás állapota.

Alaposan járjuk körbe a kiszemelt lakást és nézzünk meg mindent alaposa, erre soha nem szabad sajnálni az időt. Nézzük meg a nyílászárókat, keressük az esetleges penészes, vizes foltokat. Ha szőnyeg van leterítve, akkor azt bátran hajtsuk fel és nézzük meg, hogy a járólap vagy a parketta milyen állapotban van. Egyszóval mindenre figyeljünk oda, hiszen sok pénzt fogunk kiadni az új otthonunkért.
Fotók forrása: pixabay.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2904 ]
spacer


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x