Vaisnava jógamesterek felajánlása a Jóga Világnapján
Címlap / Ajánló / Vaisnava jógamesterek felajánlása a Jóga Világnapján

>

Vaisnava jógamesterek felajánlása a Jóga Világnapján

Forrás: krisna.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-08-02

Június 21. a Jóga Világnapja, amely világszerte megmozdulásra készteti a jógás közösségeket. A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola és az általa működtetett belvárosi Bhaktivedanta Jógastúdió ebből az alkalomból három helyszínen is ingyenes programokat kínál a jógát gyakorlóknak, illetve az eziránt érdeklődőknek. A Főiskola a hinduizmus világvallását önállóan képviselő felsőfokú teológiai tanintézmény Magyarországon.  


Rendezvénynaptár
 Az ENSZ Közgyűlése 2015-től kezdve a Jóga Világnapjává nyilvánította június 21-ét. Az ENSZ történetében ez volt eddig a legnagyobb arányban megszavazott javaslat, melyet 175 nemzet támogatott. Az ENSZ ezzel megbecsülését fejezte ki a holisztikus jógaszemlélet egészségre és a jólétre gyakorolt hatása iránt, és kifejezésre juttatta, hogy a jóga gyakorlása és terjesztése az egész világ javát szolgálja. A dátum jelentősége, hogy június 21. a nyári napforduló, vagyis a Föld északi féltekén a leghosszabb nap.


A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola csillaghegyi épületében 17 órától 18:30-ig gerinccsavaró gyakorlatokat próbálhatnak ki a résztvevők, amelyek nemcsak a gerinc mobilitását segítik, de az emésztést is javítják, valamint mentálisan is jótékonyan hatnak.

A Blaha Lujza térhez közeli Bhaktivedanta Jógastúdióban 9:30-tól 11 óráig klasszikus hatha-jóga órán lehet részt venni. Az itt kipróbálható légzőgyakorlatok, testhelyzetek és meditációk az érzelmekre is pozitívan hatnak, oldják a feszültséget és fejlesztik a koncentrációképességet.

Szabadtéri rendezvényre is sor kerül a Margitszigeti Alsó réten, 18 órától 19:30-ig. Itt az egyensúlyérzékünket és kitartásunkat egyaránt próbára tehetjük, miközben átmozgatjuk és megnyújtjuk a főbb izomcsoportokat. A záró relaxáció során engedjük, hogy az elvégzett gyakorlatok kifejtsék jótékony hatásukat. (Erre az alkalomra matracot is kell hozniuk a résztvevőknek.)

Az eseményeket vezető oktatók a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán tanító, illetve ott végzett vaisnava jógamesterek: Kapisinszky Judit, Pernyéz Gabriella és Salamon Alex. Ez garanciát nyújt az órák színvonalára, hiszen a Főiskola hároméves képzése teszi lehetővé a leghosszabb idejű és leginkább szerteágazó jógaoktató képzést Magyarországon – sőt egész Európában.

A Jóga Világnapja alkalmából szervezett fenti rendezvényeken térítésmentes a jógagyakorlás. A Margitszigeti összejövetelre regisztrálni sem szükséges, a két jógateremben zajló eseményen való részvétel azonban előregisztrációhoz kötött a hely miatt www.bhf.hu oldalon.

Bővebb információ e rendezvényekről itt olvasható

Az esemény fb oldala itt található

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1208 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x