A papa Volgájával zár vasárnap a Cseh Filmkarnevál - Egy...
hirdetés
Címlap / Ajánló / A papa Volgájával zár vasárnap a Cseh Filmkarnevál - Egy kis időre

>

A papa Volgájával zár vasárnap a Cseh Filmkarnevál - Egy kis időre

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-12

Az Egy kis időre és a Papa Volgája zárja a Cseh Filmkarnevált. Az vetítéssorozatot a Staropramen támogatta.  


Rendezvénynaptár
Jakub Šmíd filmdrámájának főhőse egy kisfiú, Jakub, aki váratlanul rájön, hogy az egész eddigi élete hazugság volt. Kénytelen vagy azonnal felnőni, elfogadva az illúziói szertefoszlását, vagy… rosszul végezheti. Senki nem segíthet rajta. Az anyja sem, aki hazudott neki: ő találta ki a mesét az apukájáról, akit azért nem ismerhet, mert egy óceánjárón járja a tengereket. Az apja sem, aki egész életében rá se hederített, és most is csak azért akar gondoskodni róla, mert a házasságából származó „igazi” fiát nem érdekli. És a nővére sem, aki tizenhat évesen szintén arra a felismerésre jutott, hogy az élet teljesen más, mint amilyennek képzelte, és akinek ugyanúgy összetört a szíve.

A forgatókönyv alapjául szolgáló elbeszélés Petra Soukupová magyarul is megjelent, Eltűnés című kötetében olvasható.A vetítés este fél hétkor kezdődik a Toldi moziban.

Jiří Vejdělek komédiája zárja a cseh filmek idei parádéját.
A jelmeztervező Eva váratlanul megözvegyül. Férjének, Ludvíknak arra sem maradt ideje, hogy megossza feleségével a titkát: közös lányukon, Terezán kívül van egy Terezával egyidős, házasságon kívüli fia is. Legalábbis erre utal egy gondosan elrejtett és véletlenül előkerülő gyermekrajz. Eva úgy dönt, hogy nem foglalkozik a váratlan felfedezéssel, de Tereza, akinek éppen széthullóban van az élete, belekapaszkodik a féltestvér csodás felbukkanásába. Anyjával Ludvik veterán Volgájávala volt szeretők és régi barátok nyomába erednek, hogy felfedjék a titkot.A záró film este fél 9-kor kezdődik a Toldi moziban.
A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal tekinthetik meg. 
 
[ 1060 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x