Monet és vízililiomai - Egy mestermű születése a mozikban...
hirdetés
Címlap / Ajánló / Monet és vízililiomai - Egy mestermű születése a mozikban

>

Monet és vízililiomai - Egy mestermű születése a mozikban

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-20

Március 28-tól érkezik a mozikba A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része, amely az impresszionizmus géniuszának világába és egyik leghíresebb festmény-sorozatának születésébe nyújt betekintést, Ross King Dühödt ámulat - Claude Monet és a Vízililiomok című bestsellere nyomán.  


Rendezvénynaptár
A háború sújtotta Franciaországban Claude Monet alapjaiban változtatta meg a művészet világát, miután világossá vált számára, hogy alkotásai jelenthetik országa számára a béke, a remény és az ellenállás szimbólumait a vérrel áztatott valóságban. A Monet és vízililiomai – A víz és a fény bűvkörében címmel mozikba kerülő film bemutatja azt a megszállottságot, ahogyan a hetvenes éveiben járó, családi tragédiákkal és látásának megromlásával sújtott, az alkotással már-már felhagyó festőzseni a vászonra álmodta a fények és a víz iránti csillapíthatatlan rajongását, és több életének utolsó évtizedeiben megalkotta a Vízililiomok (Tavirózsák) mintegy 250 festményből álló monumentális sorozatát.A film alapjául Ross King, a Dühödt ámulat – Claude Monet és a Vízililiomok címmel Magyarországon is megjelent nemzetközi bestseller szolgált. A formabontó művészettörténeti könyveivel híressé vált író – aki szakértőként is megszólal a filmben  – ebben a művében levelek és visszaemlékezések alapján mutatja be az impresszinizmus atyjának is nevezett, legendás festő portréját és legemlékezetesebb művészi vállalkozása, a „Grandes Decorations” történetét. A filmben megismerhetjük azokat a csodálatos tájakat, ahol alkotott és amelyekből ihletett merített. Köztük kiemelt szerepet kap Monet Giverny-ben lévő kertje, amelyet ma is az ő eredeti elképzeléseinek megfelelően gondoznak. A film különleges archív felvételeket is felvonultat az alkotó, vagy épp kertészkedő Mesterről, valamint ízelítőt nyújt a párizsi Musée de l’Orangerie, a Musée Marmottan, a Musée d’Orsay és a Musée des Impressionnismes Giverny páratlan gyűjteményéből.
A látványos ismeretterjesztő alkotás Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban látható, emellett országszerte számos további helyszínen, a megyeszékhelyek többségén is vetítik. A vetítési helyszínek teljes listája itt olvasható.
 
 
[ 646 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x