Szívhez szóló Artbeat képek
Címlap / Ajánló / Szívhez szóló Artbeat képek

Havasi Patrícia

>

Szívhez szóló Artbeat képek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-08

A Rák havában nyílik az Artbeat első kiállítása, ahol az alkotó természet ihlette alkotásait lehet majd csodálni. Mert minden kép egy különös, egyedi, megmagyarázhatatlan, sejtelmes csoda, mindegyik máshogy varázsol el bennünket.  

Az agykutatási tevékenységéről híres Dick Swaab vallja, hogy: „egy festmény nem csupán festékből áll, hanem olyan alkotás, amelyben tetten érhető a művésznő agya, technikai tudása és érzelmei, és túl ezeken arra szolgál, hogy elmeséljen nekünk valamit, miközben a mi agyunkból is érzelmeket vált ki”.


Hogy mi a művésznő, Domonkos Anett titka, és hogy mit vall ő, hogy mi vezérelte őt az Artbeat képei alkotása során, most megosztja velünk.

Az Artbeat művészete a természetességtől, a mélyrehatóan átszellemülttől, a dekoratívig, az egyeditől, a megismételhetetlentől a meghökkentően újszerűig és a végtelenül kifinomultig terjed. Azonkívül, hogy a művésznőt segítette Skorpió napjából is eredő hihetetlen nagy intuíciója, Anett kitartása, odaadása, látásmódja és kézügyessége és persze lelkivilága is kellett hozzá, hogy megalkossa gyönyörű képeit. És persze kellő bátorság, hogy ki mert vele állni a nagyközönség elé, ugyanis Anett képeit már online is meg lehet tekinteni.

Persze, miért ne merte volna, hiszen mindegyik képe varázslatos és egyedi, melyeket Ő maga kézzel készített. Mi, olvasók pedig legyünk hálásak neki, hogy megmutatta magát a világnak a képein keresztül, melyek visszavisznek minket a természetbe, és mosolyt csalnak arcunkra.

Mindegyik Artbeat kép 3D térhatású
, már csak ezért is érdemes nemcsak a weboldalon szemlélni a képeket, hanem élőben, július 11-én fővárosi székhelyű 36 bisztróban is megtekinteni Anett alkotásait. Mint a legtöbb művészi alkotásra, Anett képeire is igaz, hogy helyben képesek igazán átadni a képek azokat az érzéseket és benyomásokat mind a színeken, mind a formákon keresztül, melyeket a művésznő üzen felénk.Az alkotás iránti vágy gyermekkorom óta végigkísérte az életemet. Legyen szó egy ajándékról, egy unalmas délutánról vagy csupán magam szórakoztatásáról, mindig a kreativitáshoz nyúltam. A kisebb próbálkozások után az első valódi alkotóélményem az olaszországi tanulmányaim során, egy rajzórán ért, ahol szabadjára engedhettük fantáziánkat egy absztrakt kép erejéig.

Fogalmam sem volt arról, hogy mihez is kezdjek. Fogtam egy ceruzát, pár ecsetet, festéket, temperát és leültem az üres rajzlap elé. Behunytam a szemem, és a feladatnak megfelelően szabadjára engedtem a fantáziámat. Ami ezután következett, számomra is megdöbbentő volt, és egészen más alapokra helyezte az addigi elképzeléseimet a szabadon eltölthető időmmel kapcsolatban. Akkor alkottam először szabadon. Ezután egymást követték az absztrakt képeim, mígnem egyszer csak megszületett bennem az igény, hogy színesebb képeket kezdjek el készíteni, egészen más alapanyagokkal”.

Az egészen más alapanyag az Artbeat képek esetében a természetes alapanyagokat jelentik. Anett kislánykora óta rajong nemcsak a művészetért, hanem a természetért is, melyet az Artbeat képek is visszatükröznek. A természet mély tisztelete árulkodik minden képét elnézve. Ez megjelenik számtalan eszköz választásában és nem kevésbé észrevehető a művészi megközelítésében is.
Milyen eszközöket használ a művésznő? 

Bármerre is jár Anett, az útjában mindig akad valami szépség a természetből, ami megihleti őt. Legyen szó egy formás kagylóról a tengerparton, vagy egy tobozról egy fa tövében az erdőben, mindig lel valamit, amit fel tud használni az alkotásaihoz. Anett számára így már egy nyaralás sem csak a pihenésről szól, hanem az inspirálódásról is. Mivel a művésznő világutazó is, ezért képei nagy részén főleg a mediterrán tájak kincsei köszönnek vissza (pl. Olaszország, Görögország, Franciaország).

A természetesség érzése vonatkozik a művésznő technikájára is, amely gyakran spontán módon, a pillanat hangulata alapján bontakozik ki. Ezért is egyediek és megismételhetetlenek az Artbeat képei, mert szinte lehetetlen, hogy kétszer ugyanabban a hangulatban alkossa meg ugyanazt a művésznő.

„Alapelvem, hogy minél több természetes alapanyagot használjak fel belecsempészve így az Univerzum örök törvényeit így segítve a ráhangolódást a belső énünkre, mely segít visszatalálni a gyökereinkhez”
- vallja Domonkos Anett.

Képi hatásokkal is lehet lelkünkre hatni. Ezek persze tudattalannál működő folyamatok, de attól még működnek bennünk a mélyben. Anett maga is lelkiismeretes, empatikus személy, tele szeretettel világunk felé, így kiemelten figyelt arra is, hogy minél több olyan elemet, motívumot, színt és szimbólumot használjon a természetben fellelt kincsein kívül, amivel segíteni tudják lelkünk fejlődését, elménk elcsendesítését és fizikai testünk nyugalmát.

 
 
Az Artbeat alkotásokat szemlélve bátran mondhatom, hogy bizonyos érzelmeket idéztek elő bennem is a csodaszép képek. Ha szeretnéd élőben megcsodálni a természet ihlette gyönyörű képeket, Anett téged is vár az első kiállításának megnyitóján. Én biztosan megyek, hogy újra láthassam élőben is saját szemeimmel, hogy hogyan elevenednek meg Anett gondolatai és érzései munkáin keresztül. Mint a művészet minden formája, az Artbeat képek is meghálálják a figyelmet. Szenteljünk ennek is időt és találkozzunk a kiállításon, melyre regisztrálni itt lehet.

Ha pedig szeretnéd hazavinni otthonodba a természet ihlette Artbeat képek valamelyikét, akkor irány az Artbeat
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2739 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x