Fegyveres katonák tartóztatták fel a magyar a humoristát...
Címlap / Ajánló / Fegyveres katonák tartóztatták fel a magyar a humoristát Bangkokban

>

Fegyveres katonák tartóztatták fel a magyar a humoristát Bangkokban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-07

A humorista életében először ült repülőre. Születésnapját akarta a Távol Keleten megünnepelni.  

A bőröndjét szétszedték a reptéren, a fogkrémét kinyomták a tubusból, kutyák szaglászták és felfegyverzett katonák őrizték Thaiföldön Horváth Gábort, a Stand up Comedy Humortársulat tagját, aki a Sony portfólió öt csatornáján (VIASAT3, VIASAT6, AXN, Sony Max és Sony Movie Channel) futó „Milyen idő lesz holnap?” humoros időjárás-jelentés egyik főszereplője.

A humorista életében először ült repülőre, és rögtön egy több mint 10 órás utazást vállalt be a csodás Távol-Keletre. „Egyik nap arra a ébredtem, hogy a következő születésnapomat egyedül akarom tölteni a világ egy másik pontján. Egy szigeten, ahol egész nap koktélozom és lógatom a lábam a vízben. Kidolgoztam a megvalósíthatósági tervet és neki is kezdtem a spórolásnak és a szervezésnek.” – emlékszik vissza Gábor. Ekkor még nem gondolta, hogy a paradicsom bejáratát nagyon szigorúan őrzik. Egy Dubai átszállás után, hosszú repülést követően érkezett meg Bangkokba, ahol egyszer csak egy kiskatona a karjánál fogva kirántotta a sorból és egy székre ültette.

 

„Kérték a papírjaimat, közben két katona AK47-esekkel felfegyverkezve állt elém, aztán egy kutya kezdett szagolgatni. Annyira le voltam sokkolva, hogy beszélni sem tudtam, közben láttam, hogy két nő darabokra szedi a táskám tartalmát. Alaposan átnézték, még a fogkrémet is kinyomták a zselés stiftemmel együtt, majd megbökött az egyikük a fegyver markolatával és egy test-scannerbe kellett állnom, kezeimet tarkóra téve.” – meséli a humorista a rémísztő emlékeit. „Ahogy kiszálltam a scennerből már adták is vissza a táskámat és az irataimat. Szó nélkül fogtam a cuccaimat és rohantam ki, igazából csak a kocsiban dolgoztam fel mi is történt velem. Fogalmam sincs miért engem szúrtak ki, talán az lehetett gyanús, hogy fiatal férfiként egyedül utazom. Szerintem drog dílernek néztek.” – mondja már mosolyogva Gábor.

Nagy szerencse, hogy a stand up komikus indulás előtt észrevette, ahogy gondos édesanyja néhány levél, különböző gyógyszert tesz a ruhái közé, „Mi van, ha beteg leszel fiam?” – gondolattal. „Na, ha az ott marad a ruháim között, akkor szerintem még mindig Thaiföldön nyaralok, csak nem a gyönyörű Koh Larn szigeten, hanem úgy jártam volna, mint Bridget Jones.” – tette hozzá most már nevetve Horváth Gábor.

 
 
A belépési incidens ellenére is óriási szerelem lett Thaiföld Gábornak. „Ez volt az én El Camino-m, nem függtem senkitől. Azt csináltam, amihez kedvem volt, akkor amikor kedvem volt. Fantasztikus dolog belekóstolni egy másik kultúrába, csak ott lenni, és nézni az embereket, a várost, a nyüzsgést, a piacokat, utazni egy sörrel a tuktuk-ban 40 fokban, miközben előtted a tenger és barnít a szél. Este járni a nagy bazárokat piacokat, válogatni, alkudozni, enni az éjszakai piacon nagy élmény, aki kedveli az ilyen dolgokat szívből ajánlom neki. Szeretem az állandó mosolygást, a nyugalmat. Az emberek nagyon vallásosak, több részre oszlik a lakosság, java részük buddhista, de sokan hindu és más vallásúak. Mélységesen tiszteletben tartják más kúltúráját, érdeklődőek, és nagyon szívesen visznek körbe egy buddhista templomnál. Nem akarják rád erőltetni a vallásukat, inkább bemutatni azt és ez nekem végtelen szimpatikus volt. A kistemplomokból áradó csend és nyugalom, a végtelen tenger, a buja növényzet mind-mind egy ok, hogy újra és újra.”
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2047 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x